MTV Kööpenhaminassa: Peter Madsen äänessä oikeudenkäynnissä – "Olen varma, että Kim Wallilla oli oikein mukava ilta, joka päättyi onnettomuuteen"

1:01:32

Toimittaja Kim Wallin murhasta syytetyn Peter Madsenin oikeudenkäynti on alkanut. MTV Uutiset on paikalla Kööpenhaminassa seuraamassa oikeuden tapahtumia hetki hetkeltä. 

Toimittaja Tiia Palmén raportoi Kööpenhaminan käräjäoikeudesta.

klo 16.43: Oikeudenkäynti on päättynyt tältä päivältä.

klo 16.40: Oikeudenkäynti jatkuu vasta vajaan kahden viikon kuluttua. Oikeudenkäyntipäiviä on jäljellä vielä 11 ja oikeudenkäynti jatkuu lähes huhtikuun loppuun saakka. Oikeudessa tullaan kuulemaan lähes 40:ää todistajaa.

klo 16.38: Peter Madsenin kuuleminen lopetettiin tältä päivältä ja Madsen palasi istumaan omalle paikalleen.

klo 16.36: Madsen kertoi heittäneensä Wallin ruumiin mereen, koska hän ei voinut sietää ajatusta, että toimittaja oli kuolleena siellä hänen veneessään.

- Halusin vain saada hänet pois veneestä, Madsen kertoi.

klo 16.33: Madsen kertoi yrittäneensä herättää Wallin sen jälkeen, kun hän löysi naisen elottomana veneestä. Herättäminen ei kuitenkaan onnistunut.

klo 16.30: Madsen kertoi löytäneensä Wallin elottomana sukellusveneestä sen jälkeen, kun veneeseen tuli tekninen vika.

- Olin tiennyt jo jonkin aikaa, että Nautiluksessa (sukellusveneessä) on vaarallisia ominaisuuksia, mutta en ollut onnistunut korjaamaan niitä.

klo 16.23: Madsen kertoi valehdelleensa Wallin kuolintavasta, koska hän halusi säästää tämän omaisia. Sen vuoksi hän sanoi, että Wallin päähän osui sukellusveneen luukku. Selitys osoittautui vääräksi, koska Wallin päässä ei ollut vammoja, jotka olisivat sopineet selitykseen. Madsen pysyy nyt selityksessään, että Wall kuoli myrkytyksen seurauksena.

klo 16.17: Madsen myöntää nyt valehdelleensa Kim Wallin kuolemasta. Hän sanoi oikeudessa, että kun Wall oli kuollut, hän kävi lepäämään veneessä pariksi tunniksi.

- Minulla oli ollut pitkä työpäivä, olin purjehtinut pitkälle ja kokenut hyvin traumaattisen kokemuksen. Tuolloin Peter Madsen ei enää jaksanut, hän sanoi itsestään.

klo 15.46: Madsenin mukaan "tarkoituksena oli käydä merellä, sukeltaa merenpohjaan, katsella pohjaa ja puhua nähdystä. Tämän jälkeen Kim Wallin piti palata ystäviensä luo. Hänen oli määrä olla palannut auringonlaskun aikaan."

klo 15.44: Madsenin mukaan Wall oli hyvin kiinnostunut sukellusveneestä ja teki siellä monia kysymyksiä. "Hän oli hyvässä seurassa."

klo 15.34: Madsen sanoo, että hän valikoi sukuellusveneeseensä kutsutut vieraat sen mukaan, kuinka kiinnostavia he olivat. Madsenin mukaan naisia oli ollut mukana hänen sukellusveneessään noin 250:llä matkalla.

klo 15.32: Madsen kertoo kohtalokkaasta sukellusvenematkasta Kim Wallin kanssa.

klo 15.30 Oikeuden puheenjohtaja pyytää Madsenia puhumaan hitaasti ja selkeästi.

klo 15.23: Madsen vaikuttaa nyt stressaantuneemmalta kuin oikeudenkäynnin alussa. Hän hengittää syvään.

klo 15.22: Syyttäjä on seuraavissa puheenvuoroissaan käsitellyt muun muassa Madsenin asumista, hänen suunnittelemaansa rakettia, sukellusvenematkaa Bornholmiin ja sukellusveneen teknisiä ratkaisuja ja veneen navigointia.

klo 15.05: Oikeudenkäynnissä pidettiin pieni tauko, kun Madsenin asianajana Betina Hald Engmark halusi keskustella hänen kanssaan yksityisesti. Nyt he ovat palanneet saliin.

klo 15.01: Syyttäjä siirtyy seuraavaksi käsittelemään erilaisia selityksiä, joita Madsen antoi Wallin kuolemalle esitutkinnan aikana.

klo 15.00: Madsen sanoo uskovansa, että "Kim Wallilla oli oikein mukava ilta, joka sitten päättyi onnettomuuteen". 

klo 14.55: Madsen puhuu oikeudessa varsin monisanaisesti. Nyt on siirrytty käsittelemään sukellusvenematkan tapahtumia.

klo 14.53: Madsen kertoo olleensa tutkintavankeudesta käsin yhteydessä Kim Wallin ystävään. "Halusin lohduttaa häntä ja helpottaa hänen tuskaansa."

klo 14.49: Syyttäjä kysyy Madsenilta, onko tällä seksuaalisia mieltymyksiä. "En voi kiistää olevani kevytkenkäinen, mutta minulla ei ole kiinnostusta sadomasokismiin."

klo 14.47: Syyttäjä kysyy, onko Madsen tehnyt "seksuaalisia kokeiluja" naisten kanssa. Madsen kiistää tämän.

klo 14.45: Syyttäjä kertoo Expressenin mukaan kirjeestä, jonka Madsen syyttäjän mukaan kirjoitti ystävälleen. Kirjeessä sanotaan "Olen leikkinyt monien Pernillojen ja Beatricien kanssa. Ennemmin tai myöhemmin päädyn vankilaan."

klo 14.33: Madsenin lähipiiriin kuuluva henkilö kertoo Madsenin halunneen tehdä "täydellisen rikoksen". Madsen itse ei muista sanoneensa tällaista.

klo 14.31: Madsen on Expressenin toimittajan mukaan jonkin verran ärtynyt syyttäjä Jakob Buch-Jepsenin kysymyksistä. Syyttäjä muistuttaa Madsenia siitä, että tällä on yllään useiden vuosien vankeusrangaistuksen uhka.

klo 14.29: "Peter, jonka näette tänään, on Peter vailla unelmia tai kunnianhimoa."

klo 14.28: "En kertonut totuutta asiassa, koska en halunnut koko maailman tietävän, millä kauhistuttavalla tavalla Kim Wall kuoli. En varsinkaan hänen läheistensä," Madsen sanoi oikeussalissa.

klo 14.25: "Sillä hetkellä kun Kim Wall menehtyi, minulla ei ollut enää mitään taisteltavaa", sanoi Madsen Expressenin mukaan.

klo 14.22: Madsen vastaa Expressenin kuitenkin selkeästi selkeästi joihinkin kysymyksiin. Madsen istuu oikeudenkäynnissä selin yleisöön, kädet pöydällä edessään. Hänellä on yllään musta t-paitä ja päässään silmälasit. 

klo 14.19: Madsen sanoo, ettei kerro, mitä sukellusveneessä tapahtui: "Säästän mieluummin maailman siltä hirveydeltä, mitä tapahtui", kertoo Expressen Madsenin sanoneen.

klo 14.15: Madsen aloittaa puheensa.

klo 14.00: Oikeudenkäynti jatkuu. Seuraavaksi syytetty Peter Madsen on määrä puhua.

klo 12.42: Madsenin puolustusasianajaja Betina Hald Engmark on jo aiemmin ilmaissut huolensa siitä, että Madsen on tuomittu jo etukäteen, kertoo Expressen.

klo 12.38: Syyttäjä Jakob Buch-Jepsen lopetti nyt puheensa ja ääneen pääsee Madsenin puolustusasianajaja.

klo 12.37: Syyttäjän mukaan oikeuden on ratkaistava onko Peter Madsen surmannut Wallin vai onko veneessä tapahtunut onnettomuus, ja jos Wall on tapettu, oliko se suunnitelmallista. Oikeus joutuu myös ottamaan kantaa siihen, syyllistyikö Madsen seksuaalirikoksiin ja oliko Wall niiden tekoaikaan vielä hengissä.

klo 12.35: Syyttäjä puhuu Madsenin seksuaalisuudesta, joka on poikkeava. Madsenin epäillään tehneen seksuaalirikoksia myös Wallille.

klo 12.29: Syyttäjä käy nyt läpi Madsenille tehtyä mielentilatutkimusta. Sen mukaan Madsenilla on narsistisia ja psykopaattisia piirteitä ja hän esiintyy patologisena valehtelijana.

klo 12.21: Peter Madsen istuu oikeussalissa rauhallisena eikä hän ole vielä sanonut sanaakaan. Hän pääsee tänään myöhemmin ääneen, jos hän haluaa puhua. Sisällä oikeussalissa istuvien toimittajien mukaan Madsen on katsonut useita kertoja yleisöön, missä istuu myös Kim Wallin omaisia.

klo 12.15: Tauon jälkeen syyttäjä jatkaa todisteiden esittelemistä. Hän esitteli oikeudelle kuvia muun muassa Kim Wallin rikkinäisistä alushousuista ja sukkahousuista, jotka löytyivät sukellusveneestä, sekä kuvia hänen hiuksistaan. Syyttäjä pyrkii osoittamaan todisteilla sen, että Wall kuoli nimenomaan sukellusveneessä.

klo 11.50: Nyt oikeus pitää 10 minuutin tauon.

klo 11.46: Oikeudessa katsotaan nyt videota, jossa sukeltajat etsivät merestä Wallin ruumiinosia.

klo 11.35: Nyt oikeudessa esitellään mustia metallipainoja, jotka löytyivät Wallin ruumiista. Metallipainojen tarkoitus oli pitää ruumis merenpohjassa.

Syyttäjä esittelee myös sahaa, jolla Madsenin epäillään paloitelleen Wallin ruumiin. Sahassa näyttäisi olevan verta, mutta se on myös ruosteessa kuvanottohetkellä. Sama saha on aiemmin kuvattu Madsenin verstaan seinällä, ja syyttäjä esittelee myös kuvaa verstaalta.

klo 11.30: Näimme lehdistöhuoneessa Madsenin pitkästä aikaa, kun näytettiin kuvaa oikeussalista. Hän istuu rauhallisesti paikoillaan ja katsoo näytöltä, mitä syyttäjä esittelee. Mitään reaktioita ei ole nähtävissä.

klo 11.24: Syyttäjä kertoo merestä löytyneestä torsosta, josta puuttui pää, jalat ja kädet. Syyttäjä havainnollistaa piirroksen perusteella millaisia vammoja ja vaurioita Wallin ruumiista löytyi. Näytölle on heijastettu piirros naisen alastomasta vartalosta, johon on piirretty merkit kaikista vammoista mitä ruumiista löydettiin. Vammoja oli paljon.

klo 11.17: Madsenista otettiin tuoreet kuvat poliisiasemalla sen jälkeen, kun hänet otettiin kiinni. Läheltä otettua kasvokuvaa esitellään nyt oikeudelle. Syyttäjän mukaan Madsenin nenässä oli verta, joka myöhemmin osoittautui Kim Wallin vereksi. Lehdistöhuoneeseen ei välity suora kuva oikeussalista silloin, kun kuvia ja videoita esitellään, joten emme näe Madsenin mahdollisia reaktioita niihin.

klo 11.15: Oikeudessa esitettiin video, jossa Madsen nousee rantaan ja toimittajat kyselevät häneltä sukellusveneen uppoamisesta. Tämä on samaa videomateriaalia, jota on jo aiemmin nähty mediassa. Madsen nousee rannassa poliisiauton kyytiin.

1:21

klo 11.11: Nyt oikeudessa esitellään valokuvia, kun Madsen nostettiin merestä yksityiselle veneelle.

klo 11.00: Salissa esiteltiin Kim Wallin viimeiset viestit poikaystävälleen: Im still alive btw, but going down now! I love you, he brought coffee and cookies too. Viimeiset viestit lähetettiin torstaina 10. elokuuta vähän iltakahdeksan jälkeen.

klo 10.56: Nyt oikeudessa näytetään viimeisiä kuvia Wallista hengissä sukellusveneen tornissa. Kuvat ovat toisten veneilijöiden ottamia, jotka näkivät Wallin ja Madsenin sukellusveneen tornissa.

klo 10.55: Oikeudessa esiteltiin juuri sukellusvenettä sisältä ja sen "pohjapiirustusta". Sukellusveneessä on erittäin pienet tilat ja se on sisältä ahdas. Sisällä on konehuoneen lisäksi vain pieni huone ja vessa sekä erittäin pieni keittiötila.

klo 10.53: Nyt oikeudessa näytetään video, jossa poliisi menee sisälle sukellusveneeseen ja esittelee venettä sisältä.

klo 10.51: Lehdistöhuoneessa ei saa nauhoittaa mitään, ei filmata eikä ottaa mitään valokuvia. Huone on ääriään myöten täynnä toimittajia ja videokuva oikeussalista tulee kolmesta eri televisiosta.

klo 10.45: Nyt syyttäjä esittelee oikeudessa Kim Wallin kuvaa ja puhuu naisen persoonasta, sekä siitä, että hän oli freelancetoimittaja, joka lähti juttukeikalle Madsenin sukellusveneelle.

Syyttäjä: Kim Wallin katoamisesta ilmoitti hänen poikaystävänsä, kun toimittaja ei palannut kotiin juttukeikalta.

2:33

Syyttäjä esittelee kuvia Madsenin sukellusveneestä.

Oikeudenkäynnin aluksi syyttäjä käy läpi koko tapahtuman ja kertoo aikajärjestyksessä, miten kaikki eteni viime elokuun 10. päivästä eteenpäin, kun Wall meni Madsenin sukellusveneelle.

klo 10.33: Madsen istuu salissa mustassa paidassa ja hänellä on silmälasit. Hän istuu rauhallisesti paikoillaan. Oikeudenkäynti alkaa juuri. Oikeustalon sisällä kuvaaminen on kielletty.

klo 10.06: Kööpenhaminan oikeustalon sisäpihalle kurvasi juuri kaksi mustaa pakettiautoa. Tummennetuin lasein varustellut kulkupelit kätkivät todennäköisesti sisäänsä murhasta syytetyn Madsenin.

0:36
Mustan auton saapuminen aiheutti oikeustalon edessä ison mediahässäkän.

Myös syyttäjä on saapunut paikalle, ja oikeustalon edustalle on kerääntynyt on suuri määrä toimittajia niin Tanskasta kuin muualtakin.

Oikeudenkäynnin käänteitä ja toimittaja Kim Wallin murhaa puidaan laajasti MTV Uutisten verkkosivuilla kello 12.45 alkavassa suorassa lähetyksessä.

Korjaus:

Korjattu tytär ystäväksi kello klo 14.53-päivityksestä. Madsen sanoo siis olleensa yhteydessä Kim Wallin ystävään, ei tyttäreen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja