Mainos

MTV:n kirjeenvaihtaja supertiistain yllätystuloksesta: Republikaanipuolue on kriisissä

MTV:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajan Mari Karppisen mukaan republikaanipuolue on ottanut tyrmistyksellä vastaan Donald Trumpin voittokulun supertiistain äänestyksissä.

Presidenttiehdokas ja miljardööri Donald Trump on voittanut jo kuudessa osavaltiossa ja näyttää vahvasti siltä, että Trumpin voittokulku kohti lopullista republikaanien presidenttiehdokkuulta vahvistuu koko ajan.

Trumpin yllättävä menestys on otettu ahdistunena republikaanipuolueessa vastaan.

– Suunta ei ole ollenkaan sitä mitä republikaanipuolue haluaa. Nyt näyttää siltä, että Trumpin haastaja on toinen puolueen inhokki, Texasin senaattori Ted Cruz, MTV:n Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo.

Karppisen mukaan koko puolue ajatumassa ahdinkoon äänestystulosten selvitessä.

– Republikaanipuolue on nyt aivan kriisissä. Eräs poliitikko sanoi, että on kaksi niin huonoa vaihtoehtoa, että ensimmäinen on kuin myrkkyä joisi ja toinen kuin laukaisisi aseella ohimoon, Karppinen luonnehtii.

– Kukaan ei alkuaikoina uskonut, että Trump olisi vielä tässä vaiheessa kisaa mukana ja ottaisi supertiistaina leijonanosan kaikista voitoista, Karppinen kuvailee.

Supertiistai on tärkeä päivä presidenttiehdokkuutta tavoitteleville. Jos silloin saa merkittävän voiton, se antaa usein vauhtia koko esivaalin voittamiseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.