MTV Uutiset seuraa Yhdysvaltain republikaanien puoluekokousta – toimittaja Mari Karppinen paikan päältä: "Pääviesti on sama kuin 2016, Amerikka pidetään mahtavana"

Republikaanien puoluekokous käynnistyi Yhdysvalloissa – kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, minkälainen tunnelma paikan päällä vallitsee 5:00
MTV Uutisten kirjeenvaihtaja kertoo, minkälaiset tunnelmat Yhdysvalloissa ovat republikaanien puoluekokouksen aikana.

Republikaanien puoluekokous alkoi tällä viikolla. MTV Uutisten toimittaja Mari Karppinen raportoi paikan päältä Pennsylvaniasta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piti avauspuheen, jossa hän korosti sitä, että demokraatit tekevät koronapandemiasta ison numeron vain tuhotakseen hänet ja varastaakseen vaalit häneltä.

– Se on yksi viesti, jolla pystytään viemään huomiota kuolinluvuista ja kasvavasta työttömyydestä, kun talous on kuralla. Mutta kyllä se pääviesti on sama kuin 2016. Silloin tehtiin Amerikasta mahtava, nyt se pidetään mahtavana, Karppinen sanoi tänään Uutisaamussa.

Trump on tappiolla gallupeissa, ja hänen laskeva suosionsa on jatkunut jo jonkin aikaa. Karppisen mukaan kulisseissa tutisee, vaikka republikaanit ovatkin julkisesti pyrkineet pitämään tunnelmaa korkealla.

– Osa republikaaneista onkin jo ilmoittanut aikovansa äänestää demokraattien Joe Bidenia, ja tämä tietenkin Trumpia kovasti harmittaa.

Karppisen mukaan Bidenille riittää voittoon se, että hän on uskottava, empaattinen poliitikko. Bidenin kannatusta auttaa se, että Trumpista ei pidetä ja paikoin häntä suorastaan vihataan.

Kuten viime Yhdysvaltain presidentinvaaleissa nähtiin, enemmistö äänistä ei kuitenkaan riitä, joten Bidenin voittoa ei pysty tällä hetkellä ennustamaan.

– Ja mitä tänään juttelin Trumpin kannattajien kanssa, he uskovat, että kaikki kannatuskyselyt, joissa Biden johtaa Trumpia, on lähtökohtaisesti peukaloitu.

Lue myös:

    Uusimmat