Mainos

MTV:n videoraportti keskeltä Pariisin marssia: "Täällä on valtava yhteenkuuluvaisuuden tunne"

Pariisin kansalaismarssi on edelleen käynnissä, ja järjestäjien arvion mukaan on paikalla jopa 1.5 miljoonaa osallistujaa.

MTV Uutisten toimittaja Janne Hopsu on paikan päällä seuraamassa tapahtumia. Hopsun videoraporteista näkyy ja kuuluu, miten uskomaton tunnelma paikan päällä on. Marssilla puolustetaan sananvapautta ja vastustetaan terrorismia.

Hopsu kertoo, että kaikki on sujunut ihmispaljoudesta huolimatta hyvin ja tunnelma on ollut positiivinen.

Mielenosoitus jatkuu edelleen ja ihmisiä on paikalla "massiivisen paljon", vaikka osa ihmisistä on jo irtautunut kulkueen pääjoukosta.

– Liikkeellä on edelleen valtava ihmismassa. Tunnelma on juhlava ja solidaarinen, yhteenkuuluvaisuuden tunnelma. Vaikka marssin alku viivästyi varmaankin tunnin, kukaan ei hermostunut, päinvastoin ihmiset heittivät vitsejä ja spontaanisti ryhtyivät laulamaan Marseljeesiä. Ihmisillä oli myös paljon omatekoisia kylttejä, joissa he viestittivät sitä, miten halutaan puhaltaa yhteen hiileen.

Marssilla oli paljon myös turisteja.

– Täällä näkyy useiden eri maiden lippuja, eli paikalla oli taatusti paljon Pariisissa asuvia ulkomaalaisia ja joitain täällä vierailulla olevia turisteja. Mukana oli myös pieniä lapsia vanhempiensa kanssa, mikä oli erittäin hieno asia.

Väkimäärään nähden kaikki on sujunut Hopsun mukaan erittäin rauhallisesti.

– Joillekin ilmeisesti tuli ahtaan paikan kammo ja jouduttiin kantamaan pois ja joitakuita pyörrytti, mutta he saivat väkijoukosta hyvin tilaa ja heidät kuljetettiin pois. Muuten kaikki sujui hyvin rauhallisesti, edes mitään tuuppimista ei ollut, mikä on ihmeellistä väkimäärään nähden.

Pariisin mielenosoitusta voi seurata suorana MTV Uutisten nettisivuilla juuri nyt.Hopsu raportoi paikan päältä, lisäksi hetki hetkeltä -seurantaa päivitetään MTV:n toimituksesta käsin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.