Mainos

MTV:n uusi uutisankkuri odottaa kärsimättömänä tämäniltaista debyyttiään – ”Aion ehdottomasti pysyä tuolilla”

1:58

MTV Uutisiin uutisankkuriksi Ylestä siirtynyt Jan Andersson tekee tänään debyyttinsä Seitsemän ja Kymmenen uutisissa. Työt MTV:n uutistoimituksessa hän aloitti viikko sitten.

Video: Ankkureiden vahdinvaihto: MTV Uutiset jättävä Peter Nyman näytti seuraajalleen, kuinka Seitsemän uutiset avataan.

– Olen jo kärsimätön. Järjestelmät toimivat ja sähköposti laulaa, niin nyt pitäisi päästä käsiksi oikeisiin töihin. Viikon olen ollut talossa, niin nyt on aika optimaalinen hetki debyytille, Andersson kertoo tunnelmistaan.

Viikko on kulunut uutistoimituksen ihmisiin, järjestelmiin ja toimintatapoihin tutustuessa. Pitkänhuiskea mies on päässyt myös uutisstudioon harjoittelemaan lähetyksiä varten.

– Ohjaaja ilmoitti (eilen torstaina) päivän ensimmäisen harjoituslähetyksen jälkeen, ettei enää tarvitse treenata. Studio tuntuu jo siltä, että olisin ollut siellä jo vähän kauemminkin. Tuntuu oikein kodikkaalta.

Lue myös:

"Aion pysyä tuolilla"

Anderssonilla on vankka kokemus tv-työstä Ylen ajankohtaisohjelmissa, eikä kameran edessä työskentelyä ole tarvinnut käydä läpi. Uutislähetyksessä on tietysti omat yksityiskohtansa, jotka ankkurin on hallittava. Vinkkejä näihin hän on saanut muilta ankkureilta.

– Uutislähetyksen formaatille tyypilliset asiat ovat tietysti uusia. Ehkä se suurin haaste on siinä, että muistaa oikealla hetkellä katsoa oikeaan kameraan. Toisaalta se ei ole niin vakavaa, ja ehkä pari mokaakin on sallittua tehdä.

– Enempää en voi luvata, mutta sen voin, että aion ehdottomasti pysyä tuolilla, Andersson naurahtaa.

Tukea työparilta

Anderssonin ankkuriparina illan lähetyksissä nähdään kokenut kollega Maija Lehmusvirta. Andersson kokee, että parina toimiminen helpottaa työtä.

– Hienoa, että Maija on siinä vieressä. Hän on pitkän tien kulkenut uutisissa ja luotan siihen, että jos tulee jotain epävarmuutta, niin Maija kyllä sitten pelastaa.

Uutisankkurina jo 1990-luvun lopulla aloittanut Lehmusvirta sanoo, että on mukava olla mukana "Jannen" ensimmäisessä lähetyksessä MTV:llä.

– Olen tottunut lähes kaksimetrisiin suomenruotsalaisiin studiossa, joten eiköhän kaikki mene hyvin, hän sanoo.

Tällä Lehmusvirta viittaa uutiset viime viikolla jättäneeseen 194 senttimetriä pitkään Peter Nymaniin, joka tekee paluun Uutisvuoto-ajankohtaissatiirin juontajaksi. Andersson on Nymania neljä senttiä pidempi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja