Kirsi Alm-Siiran uutta pestiä viihdeohjelmassa on ihmetelty – näin hän on saanut epäilijät rauhoittumaan

Kirsi Alm-Siira paljastaa, onko häntä puraissut viihdekärpänen Tämä on tämä -ohjelman myötä 1:08
Kirsi Alm-Siira paljastaa, onko häntä puraissut viihdekärpänen Tämä on tämä -ohjelman myötä.

Uutisankkurina tunnettu Kirsi Alm-Siira nähdään syksyllä Tämä on tämä -ohjelmassa. 

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira tekee täysin uuden aluevaltauksen Tämä on tämä -visailupaneeliohjelman juontajana. Kapteeneina ohjelmassa nähdään Kiti Kokkonen ja Joonas Nordman. Lisäksi mukana on kummankin kapteenin parina vaihtuva vieras. 

Alm-Siira kuvaili MTV Uutisille elokuun kuvausten lomassa, että alkujännityksen ja -shokin kautta on tultu rauhalliseen tilanteeseen. 

– Päätyöni uutisankkurina on sillä tavalla rutinoitunutta, että aina tietää, mitä minulta odotetaan. Tässä minulla ei ole ollut pienintäkään haisunäätää siitä, miten minun pitää homma tehdä, jotta se on hyvin tehty. Mutta kyllä se on alkanut siinä pikkuhiljaa muotoutumaan. En edelleenkään tosin tiedä, onko kaikki mennyt ihan nappiin, Alm-Siira kertoi kuvausten lomassa elokuussa. 

Kuvauksissa erityisesti yksi asia on yllättänyt juontajan totaalisesti. 

– Olen aina tiennyt, että Kiti Kokkonen ja Joonas Nordman ovat älyttömän fiksuja ja hauskoja, mutta en ole tiennyt, kuinka fiksuja ja hauskoja. Heidän huumoripankkinsa on ehtymätön. Olen ajatellut, ettei tuon hauskempaa juttua voi heittää, ja viiden minuutin päästä naurattaa vielä enemmän. 

Kuvauksiin Alm-Siira valmistuu tutustumalla käsikirjoitukseen ja yrittää saada itselleen luottavaisen ja hyvän fiiliksen. Hänen roolinsa on enemmänkin kuljettaa ohjelma läpi ja pitää sitä kasassa. 

Alm-Siira ei koe tarpeelliseksi vertailla uutisankkurin ja viihdepaneelishow’n juontajan työtä, mutta jotakin yhteistä uutisilla ja viihdeohjelmallakin on.

– Uutisaiheet ja kontekstit ovat laidasta laitaan: ne voivat olla koskettavia, vakavia, traagisia. Se maailma luo jo itsessään tietynlaisen fiiliksen. Kymmenen uutisten loppukevennys antaa meille vapauden olla hauska ja nauraa, jos naurattaa. Täällä (Tämä on tämä -ohjelmassa) voi olla kymppiuutisten loppukevennysfiiliksellä alusta loppuun. 

 

Jotkut ihmiset ovat ihmetelleet kovasti, mihin uutisankkuri on oikein lähtenyt mukaan. 

– Sanoneet, että älä nyt hitossa ala viihdettä tehdä. Ehkä he ovat rauhoittuneet, kun olen kertonut, etten ole tämän ohjelman päätähti, enkä hauskuuttaja, vaan ne ovat nämä kaksi ammattilaista ja heidän vieraansa. 

Alm-Siiran mielestä kaikki tehdyt päätökset täytyy kuitenkin perustella itselleen ja saada tuntumaan hyviltä. 

– Varsinkin, jos ne liittyvät työhön ja ammattiin, niin ne ovat sellaisia päätöksiä, joihin minun lisäkseni vaikuttavat myös tavallaan esihenkilöni uutisissa. En voi sanoa, etteikö ihmisten mielipiteillä olisi väliä, mutta sanotaan, että ne päätökset perustuvat johonkin muuhun kuin siihen, että joku nyt sattuu olemaan jostakin jotakin mieltä. Kyllä tavallaan ignoraan ne (mielipiteet), Alm-Siira kertoi. 

Kirsi Alm-Siira paljastaa videolla, onko häntä puraissut viihdekärpänen Tämä on tämä -ohjelman myötä.

Tämä on tämä katsottavissa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa 23. syyskuuta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat