Mainos

Hän on MTV:n uusi uutisankkuri – "Tulen jankkaamaan ja vaatimaan vastauksia myös Maikkarilla"

5:33

MTV Uutiset saa marraskuussa uuden uutisankkurin, joka ei aio päästää helpolla vastauksissaan kierteleviä haastateltavia. Näin Jan Andersson, 45, on toiminut koko 21-vuotisen uransa ajan Ylen ajankohtaisohjelmissa.

Mutta millainen muutos se on Anderssonille, että suuri ja mahtava Yle vaihtuu pieneen ja pippuriseen Mediahubiin, joka MTV:n uutisia tuottaa?

– Muutos, jota innolla odotan. Ihmiset ovat lähellä toisiaan ja raja-aitoja on vähän, joten se nopeuttaa itse työtä. Mä olen aika nopea itse, niin uskon, että siitä on hyötyä, Andersson kertoo.

Andersson oli yksi Ylen kriittisiä ääniä reilu vuosi sitten, kun Ylen johtamisongelmat muun muassa Terrafame-uutisoinnin yhteydessä tulivat julkisuuteen. Ylestä lähti näyttävästi useita tutkivia toimittajia ja lopulta myös päätoimittaja Atte Jääskeläinen sai lähteä.

Tällä kriisillä ei Anderssonin mukaan ollut kuitenkaan tekemistä hänen työpaikan vaihtoonsa.

– On selvää, että aika monella siellä on ajatus ruksuttaa moneen suuntaan, kun sellainen kriisi on käyty läpi. Mutta tämä skandaali ei työntänyt minua pois. Olisin silloin ehkä lähtenyt jo aiemmin, hän sanoo ja muistuttaa, että Ylellä on panostettu eteenpäin menemiseen.

"Ei tässä ole hampaankolossa mitään"

Lähtöön ei liity muutakaan dramatiikkaa.

– Yhden ohjelman (A-Talk) parissa meni 13 vuotta. Täytin 45 kesällä ja kun yhteyttä otettiin juhannuksena, ajattelin että tämä sopii kuin nenä päähän.

– Ei tässä ole mitään hampaankolossa, vaikka viisaudenhammas onkin juuri poistettu, Andersson murjaisee.

Huumoria ja jankutusta

Andersson on ollut haastattelutyylinsä takia jo vuosia nettikriitikoiden hampaissa. Tinkimättömällä tyylillä on ollut myös kannattajansa. Hän on haastateltavilleen ystävällinen jopa kiusallisuuteen asti, mutta jos vastausta kysymykseen ei ala kuulua, hän kysyy sen uudestaan. Ja uudestaan.

Helsingin Sanomat leimasikin miehen vuonna 2011 valtakunnan viralliseksi jankuttajaksi.

– Mä en pitänyt siitä nimityksestä. Mutta tulen jankkaamaan myös Maikkarilla ja vaatimaan vastauksia kysymyksiin, Andersson lupaa.

– Huumorin viljely tiukan asian keskellä, siitä olen saanut kiitosta ja aion jatkaa siitä täälläkin.

Andersson tullaan näkemään omien sanojensa mukaan jossain roolissa myös MTV:n vaaliohjelmistossa tulevana keväänä. Tai milloin ikinä niitä vaaleja sitten järjestetäänkään.

– Nyt näyttää aika sekavalta, mutta jonkinmoiset vaalit on keväällä, ainakin eduskuntavaalit.

Tullaanko vaalivuoden aikana puhumaan muustakin kuin maahanmuutosta?

– Toivottavasti. Mutta se on asia, joka puhuttaa koko Eurooppaa. Ruotsissa nähtiin, että se nousi ykkösteemaksi. Kyllä me sitä tulemme käsittelemään, mutta on paljon muita asioita myös.

Mitä mieltä Andersson on hyökkäyksistä ja fake news -syytöksistä mediaa kohtaan? Ja onko yleläiselle vieraita loppukevennysjuontoja jo harjoiteltu? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksen videolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.