MTV:n tiedot: Puolustusvoimissa työskennellyt kapteeni epäiltynä vakavista väkivaltarikoksista – KRP tutki tapausta kaikessa hiljaisuudessa

MTV:n tiedot: Puolustusvoimissa työskennellyt kapteeni epäiltynä vakavista väkivaltarikoksista 1:39
MTV:n tiedot: Puolustusvoimissa työskennellyttä kapteenia epäillään vakavista väkivaltarikoksista – katso videolta, mitä tapauksesta tiedetään

Puolustusvoimien palveluksessa Jyväskylän Tikkakoskella työskennellyttä miestä epäillään henkirikoksen yrityksestä ja useista muista raskaista väkivaltarikoksista. Asiasta kerrotaan illan Rikospaikassa.

MTV:n tietojen mukaan mies on ollut vangittuna viime kesästä alkaen. Sotilasarvoltaan hän on kapteeni. Mies oli töissä logistiikkalaitoksessa/järjestelmäkeskuksessa rikosepäilyjen tultua ilmi, mutta hänet on sen jälkeen irtisanottu tehtävästään Puolustusvoimissa.

Poikkeuksellista juttua ja laajaa rikosepäilyjen sarjaa tutki ensin Sisä-Suomen poliisilaitos, mutta tutkinta siirtyi sittemmin keskusrikospoliisille. 

Useita raskaita rikosepäilyjä

MTV:n tietojen mukaan nyt syytteessä olevaa miestä epäillään tapon yrityksestä, törkeästä vapaudenriistosta, törkeästä raiskauksesta, törkeästä seksuaalisesta kajoamisesta, törkeän henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, törkeästä pahoinpitelystä sekä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä. 

Asianomistajia eli uhreja on yhteensä kolme. Epäiltyjen rikosten tekoaika on ollut MTV:n tietojen mukaan vähintään kuukausia. 

Rikosten motiivista ei MTV:llä ole tietoa. MTV:n tietojen mukaan rikokset eivät ole kohdistuneet epäillyn lähipiiriin.

Juttu määrätty kokonaan salaiseksi

Oikeudenkäynti asiassa alkoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa viime viikolla. Oikeus on määrännyt jutun kokonaan salaiseksi, koska siihen liittyy oikeuden mukaan asianomistajien yksityiselämää koskevia arkaluonteisia asioita. 

Jutun viimeinen käsittelypäivä käräjäoikeudessa on perjantaina. Syyttäjä Leena Hakavuoren mukaan oikeudelta on pyydetty julkista selostetta siinä vaiheessa, kun tuomio asiassa annetaan.

Syytteessä oleva mies oli useita vuosia Puolustusvoimien palveluksessa. Mieheen kohdistunut rikostutkinta alkoi viime vuoden keväällä ja hänet otettiin kiinni ja vangittiin kesäkuussa.

Puolustusvoimien logistiikkalaitokseen kuuluu järjestelmäkeskus. Se vastaa Puolustusvoimien järjestelmien ja materiaalin teknisen elinjakson hallinnasta, kunnossapidosta sekä hankintatoiminnan teknisestä valmistelusta. Keskus toimii Puolustusvoimien materiaalin järjestelmävastuullisena ja tuottaa muun muassa sotavarusteiden tilannekuvan. Toimipisteet ovat Tampereella, Jyväskylässä, Riihimäellä ja Turussa.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoisin kello 22.35 ja myös MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat