Mainos

MTV:n suuri kirkkotentti aloittaa presidentinvaalien kiriviikon – "Huipputiimi messissä, antaa palaa"

1:34:16

Presidenttiehdokkaat keskustelevat tänään arvoista vaalipaneelissa Kallion kirkossa Helsingissä.

Iltakahdeksalta alkavassa keskustelussa ehdokkaita tenttaavat MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ja politiikan ja talouden toimituksen päällikkö Jussi Kärki. Keskustelu lähetetään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla ja Katsomossa.

Vaalitentti saa MTV Uutisten päätoimittaja Merja Ylä-Anttilan muistelemaan menneitä vuosia: hän kertoo, että takana on 30 vuotta presidentinvaaleja ja yhdet vaalit enemmän kuin Paavo Väyrysellä.

Ylä-Anttila oli ensimmäisen kerran raportoimassa presidentinvaaleista vuonna 1988, jolloin Mauno Koivisto sai vaalien ensimmäisellä kierroksella vähän alle 50 prosenttia äänistä, ja jouduttiin valitsijamiesvaaliin.

– Olin ihan näinä päivinä tekemässä omaa vaalireppariani Koiviston isosta kansanjuhlasta Lappeenrannasta. Maikkarin uutisilla oli vielä oma autonkuljettaja Matti Puuppo, joka heitti minut sinne ja takaisin. Siinä Matin auton takapenkillä en vielä tiennyt, että olin juuri alkanut odottaa lasta, Ylä-Anttila muistelee.

Ohjeista tärkein: Maaduta itsesi

Tämän illan suuri presidentinvaalikeskustelu jännittää päätoimittajaa hieman, mutta hän aikoo mennä illan niillä ohjeilla, joita sai jo 90-luvun alkuvuosina – silloin, kun MTV3 sai luvan tehdä omia, isoja vaaliohjelmia.

MTV:n suuri presidentinvaalikeskustelu tänään klo 20-22 MTV3-kanavalla ja Katsomossa!

– Ohjeista tärkein: maaduta itsesi ja ota yleisö haltuun. Kun tuttu vaalitunnari kajahtaa, sekin jo monen vaalin takaa, pienet perhoset lentelevät vatsan pohjassa, mutta mikäs mulla tässä. On huipputiimi messissä. Antaa palaa!

Kumpi on paha poliisi?

Illan toinen juontaja, MTV Uutisten politiikan ja talouden toimituksen päällikkö Jussi Kärki, tavoitettiin aamulenkin jälkeisistä punttitreeneistä.

Koska MTV:n kirkkotentti aloittaa presidentinvaalien loppusuoran, Kärjen mukaan on aistittavissa, että ihmisillä on suuria odotuksia iltaan:

– Hienoa vetää tenttiä kokeneen tekijän rinnalla. En ole vielä kysynyt Merjalta, kumpi meistä on tentin hyvä poliisi ja kumpi paha poliisi.

Presidentinvaalin ennakkoäänestys päättyy tiistaina ja varsinainen vaalipäivä on seuraavana sunnuntaina.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja