Mainos

MTV:n kysely: Sauli Niinistölle äänivyöry

Kokoomus ja vihreät menestyvät Uudellamaalla. Keskustan ääniharavan Tanja Saarelan suosio on romahtanut.

Kokoomus ja vihreät ovat saamassa vaalivoiton Uudellamaalla. MTV:n uutisten Taloustutkimukselta tilaama kysely paljastaa, että vaalien suurimmat häviäjät ovat ruotsalainen kansanpuolue ja sosialidemokraatit.

Matti Vanhanen ja Sauli Niinistö käyvät Uudellamaalla kolmatta presidentinvaalien kierrosta ja tulos on sen mukainen. Omien keskuudessa molemmat kahmivat suurin piirtein puolet äänistä.

Niinistöstä tulee epäilemättä näiden vaalien ylivoimainen äänikuningas ja äänisaalis on eduskuntavaalihistorian muhkein.

Julkkiksia riittää

Uudenmaan vaalipiiri on suurin ja myös mielenkiintoisin. Julkkiksia riittää joka lähtöön. Trendi näyttää olevan sama kuin Helsingissä, jossa kokoomus ja vihreät lisäävät kannatusta. Molemmat saavat lisäpaikan. SDP ja RKP menettävät kumpikin yhden paikan.

Kokoomuksen listoilta tulee kaukana Niinistön jälkeen Marjo Matikainen-Kallström ja Leena Harkimo.

Saarikangas, Hemming, Vahasalo, Akaan-Penttilä, Eero Lehti ja Tapani Mäkinen ovat tiukoilla.

SDP tiukoilla

SDP:n trendi osoittaa alas ja puolue menettää yhden paikan.

Antti Kalliomäki on kärjessä. Julkkisehdokkaat Maria Guzenina ja Tommy Tabermann näyttäisivät pääsevän reilusti läpi. Vahvoilla ovat myös Risto Kuisma, Kimmo Kiljunen ja Leena Luhtanen.

Susanna Rahkonen ja Arja Alho ovat tiukoilla.

SDP:n puoluesihteeri Maarit Feldt-Rantaa ei oikein tunneta Uudellamaalla tai sitten kannatus on hyvin paikallista. Demarien kauhuskenaario, jossa puheenjohtaja Heinäluoma menestyy Helsingissä vain keskinkertaisesti ja puoluesihteeri jää kokonaan rannalle on lähellä toteutua.

Saarelalle murskatappio?

Keskustan listoilla muhii yllätys. Vanhanen ja curlingin ihmemies Markku Uusipaavalniemi ovat vahvoilla.

Mutta Tanja Saarela kamppailee läpipääsystä Seppo Särkiniemen ja Timo Sorsan kanssa.

Saarelan tähti on laskemassa. Neljän vuoden jatkuva lööppijulkisuus on syönyt ministerin uskottavuutta. Saarela on putoamassa tavallisten kuolevaisten joukkoon.

Vihreiden ylivoimainen ykkönen on Heidi Hautala. Kansanedustaja Jyrki Kasvin jatko näyttää myös varmalta. Hevosharrastuksestaan ja mallintöistään tunnettu Marko Björs, Timo Juurikkala ja Merikukka Forsius saattavat päästä läpi.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtajan Claes Andersson täyttää suvereenisti Suvi-Anne Siimeksen jättämää aukkoa. 69-vuotias Andersson saa vasemmistoliiton ehdokkaista ylivoimaisen kannatuksen. Kari Uotila ja Katja Syvärinen saattavat onnistua.

Siimeksen myrkylliset kommentit Jaakko Laaksosta kantavat hedelmää. Laakso on vasta kuudes. Toinen mahdollisuus on, että entisten taistolaisten ääntenkeskitys ei näy tutkimuksessa.

RKP:stä jatkavat Christina Gestrin ja Mikaela Nylander.

Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset saavat molemmat yhden paikan. Perussuomalaisista Timo Soini on todennäköisin läpimenijä.

Tutkimukseen haastateltiin tuhatta ihmistä tammikuussa. Virhemarginaali on 3,5 prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen. Ehdokaskannatus on suuntaa-antava.

Uudellamaalla ehdokkaana olevien kannatusluvut ovat luettavissa MTV:n nettisivuilla huomisaamusta alkaen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.