MTV:n kirjeenvaihtaja New Yorkin koronatilanteesta: Tätä kutsutaan katastrofialueeksi

Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä on jo yli 40 000 ja kuolleita on lähemmäs 500.

Eniten tautitapauksia on New Yorkin osavaltiossa, jossa sairastuneita on 20 000.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Mari Karppinen kertoo, että New Yorkissa tullaan toimeen kasvavan tartuntaluvun kanssa nipin napin, vaikka tartuntamäärien pelätään olevan vasta alussa.

– Tätähän kutsutaan jo katastrofialueeksi. Johtavat lääkärit ja pormestari ovat sanoneet, että suojavarusteiden ja hengityslaitteiden osalta selvitään vielä tämä viikko, ja ensi viikosta tulee jo erittäin vaikea.

Paikalliset johtavat terveysviranomaiset ovat sanoneet, että jossain vaiheessa ollaan todennäköisesti Italian tilanteessa, jossa joudutaan tekemään kriittisiä valintoja siitä, kenet potilaista pelastetaan.

New Yorkin johto on vedonnut presidentti Donald Trumpiin lisäavun saamiseksi muun muassa sairaalatarvikkeiden osalta. Apua on tulossa jonkin veran mutta kuvernööri on jo varoittanut, että se tulee liian hitaasti eikä riittävän suurella voimalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.