MTV:n kirjeenvaihtaja lyö pöytään Ukrainan tankkitoiveiden kohtaamat ongelmat – "Ehkä yksi suurimmista haasteista on..."

Miten todennäköistä on, että kokouksessa löytyy ratkaisu, joka mahdollistaa Leopard-panssarivaunujen luovuttamisen Ukrainalle? 2:21

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola arvioi Kymmenen uutisissa, että Saksan Ramsteinin kokouksen osallistujilla kovat paineet löytää ratkaisuja Ukrainan aseelliseksi tukemiseksi. Moni on jo uumoillut, että Saksan on tehtävä myönnytyksiä.

Kokoukseen osallistuu kymmenien maiden puolustusministereitä pohtimaan Ukrainalle tarjottavaa aseellista apua taistelussa hyökkäyssotaa käyvää Venäjää vastaan.

Katse on kohdistunut erityisesti Saksan uunituoreeseen puolustusministeri Boris Pistoriukseen, joka lienee Euroopan seuratuin puolustusministeri. Saksa on antanut Ukrainalle aseita tykeistä ilmapuolustusjärjestelmiin, mutta nyt siltä vaaditaan nyt myönnytystä sille, että myös Leopard-panssarivaunuja voitaisiin luovuttaa Ukrainaan käytettäväksi.

MTV:n Piuhola: Haasteet panssarivaunuissa eivät jää Saksan kantaan

Piuholan mukaan mitään signaalia Saksan taipumisesta ei ole nähty, ja paineet ovat siksi tapissa. Kokoukseen kohdistuu paljon odotuksia ja paljon toiveita.

Piuholan mukaan asiantuntijat ovat arvioineet, että paineet Saksaa kohtaa ovat nyt niin kovat, että maan pitää antaa jotain myönnytyksiä panssarivaunuasiassa.

Piuhola kertoo Ukrainan panssarivaunutoiveisiin liittyvät viisi haastetta, jotka eivät liity Saksan nuivaan kantaan. Niistä ensimmäiset ovat ilmeisiä, ja liittyvät tarvittavaan panssarivaunujen määrään, niiden huoltoon ja varaosiin sekä henkilöiden koulutukseen. Piuholan kertomissta haasteista viimeiset ovat kuitenkin suoraan kytköksissä taistelukentän tapahtumiin. Ne hän käy läpi jutun alussa olevalla videolla.

Saksan paineet antaa lupa Leopard-panssarivaunujen lähettämiseksi Ukrainaan kasvavat yhä 2:11
Saksan paineet antaa lupa Leopard-panssarivaunujen lähettämiseksi Ukrainaan kasvavat yhä. Tällaisessa tilanteessa Saksa isännöi kokousta Ukrainan aseellisesta tukemisesta.

Lue myös:

    Uusimmat