MTV:n älykellojen pakkastestin voittaja hytisi pakastimessa hurjan ajan - yksi vaipui horrokseen

MTV Digi suoritti viidelle älykellolle/urheilukellolle äärimmäisen pakkastestin. 

Pakkastestin osanottajat:


Fitbit Charge:



Fitbit Charge on joukkiomme edullisin osanottaja 120 euron hintalapullaan. Kyseessä on kuntoiluun tarkoitettu aktiivisuusranneke, joka kytketään Bluetooth-yhteydellä kännykän kaveriksi. 
Fitbit Charge lähti kisaan ennakkosuosikkina, sillä melko yksinkertaisten ominaisuuksiensa takia se kuluttaa vähän virtaa.

TomTom Spark:


TomTom Spark on monipuolinen GPS-urheilukello. Laite toimii aktiivisuusrannekkeena ja erikoisuutena siinä on integroitu musiikkisoitin 3 Gt:n muistilla, johon voi ladata yli 500 kappaletta. Kellon pariksi voi liittää langattomat bluetooth-kuulokkeet musiikin kuuntelemiseksi. Testissämme ollut TomTom Spark Music Cardio malli maksaa noin 240 euroa.

Samsung Gear S2:


Tizen-käyttöjärjestelmällä toimivassa Samsung Gear S2 -älykellossa on 1GHz:n kaksiydinprosessori. Kellossa on pyöreä 1,2 tuumainen Super Amoled -kosketusnäyttö. Erikoisuutena laitteessa on pyörivä kellokehä, jolla voi kätevästi selailla valikoita. Testissämme ollut Gear S2 -malli maksaa noin 350 euroa.

Huawei Watch:

Huawei Watch on ilmeeltään joukon klassisimman näköinen tyylikäs ja monipuolinen älykello. Nahkaisella rannekkeella varustettu ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu kello sopii hyvin vaikkapa puvun kanssa käytettynä. Pyöreän 1,4-tuumaisen kosketusnäytön lasi on safiirikristallilasia. Muistia laitteessa on 512 Mt ja kapasiteetti on 4Gt. Huawei Watch oli testimme kallein osanottaja noin 400 euron hinnallaan.

Fitbit Blaze:


Otimme Fitbitiltä testiin myös toisen kellon, joka tuli myyntiin vasta tässä kuussa. Kyseessä on TomTom Sparkin tavoin urheilukäyttöön suunniteltu Fitbit Blaze. Kosketusvärinäytöllä varustetusta laitteesta löytyy mm. GPS-yhteys ja sykeseuranta. Laite maksaa noin 230 euroa. 

Testiin osallistuneet kellot laitettiin pakastimeen virumaan, jotta nähtäisiin mikä kello kestää pakkasessa toimintakuntoisena pisimpään.

Oletuksena oli alkuun, että kellojen pienet akut väsähtävät pakkaselle altistuessaan muutamissa tunneissa.

Oletus meni täysin mönkään. Osoittautui, että suurin osa kokeilumme älykelloista ei pakkasta hätkähdä. Testi aloitettiin yli kolme viikkoa sitten ja olemme seuranneet testin etenemistä sivuillamme. Ja vasta nyt on voittajan julistamisen aika:

Kellot laitettiin pakastimeen perjantaina 26.2. Kaikki kellot oli ladattu täyteen ja tasapuolisuuden nimissä niistä oli kytketty kaikki virtaa turhaan kuluttavat ylimääräiset ominaisuudet pois. 

Kisan voittaja: Fitbit Charge

Voittajaksi selviytyi raivokkaan selviytymistaistelun jälkeen ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Fitbit Charge -aktiivisuusranneke. Chargella oli jo alunperin hyvät lähtökohdat voittoon, sillä se oli joukon pelkistetyin kello ja samalla myös vähiten virtaa kuluttava.

Mutta Chargen voittoaika oli suorastaan hyytävän ällistyttävä. Rannekkeen akku uuvahti vasta 19.3. eli se värjötteli yhdellä latauksella toimintakuntoisena pakkasessa yli kolme viikkoa! Charge selvisi jäätävästä kokemuksesta muutenkin kaikin puolin moitteemasti.

TomTom Spark -urheilukello tuli kestotestissämme hienosti hopealle. Laitteen akku loppui puolentoista viikon kamppailun jälkeen tiistaina 8.3. Sparkin kunniaksi todettakoon, että kyseessä oli testin ainoa laite, jossa kellonaika oli  jatkuvasti näytöllä päällä. Muissa kelloissa näyttö sulkeutuu sen jälkeen kun kelloa ei käytä.

Myös älykellot selviytyivät pakkasessa yllättävän hyvin

Joukon arvokkain ajannäyttäjä, Huawei Watch -älykello sai testissä pronssia. Monipuolisilla ominaisuuksilla varustetusta kellosta loppui veto 2.3-3.3 välisenä yönä, lähes kuuden vuorokauden värjöttelyn jälkeen.  Tyylikelloksi suunnitellulta älykellolta tämä on erittäin hyvä tulos. Pakkanen ei edes jähmettänyt laitteen hienoa pyöreää kosketusnäyttöä.

Samsungin Gear S2 -älykello tuli neljänneksi sammuttuaan tiistaina 1.3. Samsungin kellokin selvisi pakastimessa neljä vuorokautta, joka on niinikään hyvä suoritus älykellolle. Huawei Watchin tavoin myös Gear S2:n kosketusnäyttö pärjäsi pakkasessa mallikkaasti.

Fitbitin kalliimpi osanottaja diskattiin horrokseen vaipumisen takia

Testissä oli mukana myös toinen kello Fitbitiltä, Fitbit Blaze. Blaze oli testijoukon ainoa kello, jolle pakkanen aiheutti ongelmia. Pakastimessa ollessaan kello sammutti nopeasti virran ja hukkasi samalla kellonajan. 

Kello ilmoitti käynnistettäessä pakkasesta ilmoittavalla kuvakkeella. Se kuitenkin virkosi horroksestaan aina nopesti toimintakuntoon. 

Akun tyhjentyminen ei ollut Blazen kompastuskivi, vaan se että kylmä näytti olevan kokonaisuudessaan liikaa kellolle. Tästä johtuen Blazen suoritus oli lopulta hylättävä ja se jäi hännänhuipuksi, vaikka sen akku olisi kestänyt pidempäänkin.

Lue myös:

    Uusimmat