MTV Lontoossa: Näin luottamusäänestyksen voittanut pääministeri May jatkaa työtään – uuden ratkaisuyrityksen takaraja lähestyy jo

Britannian hallitus sai luottamuksen äänin 325-306 3:28

Britannian pääministeri Theresa Mayn pitää esittää ensi maanantaina uusi suunnitelma ja ratkaisuyrityksensä brexitin etenemiseen.

Parlamentti tyrmäsi eilen Mayn erosopimuksen äänestyksessään. Tänään Mayn hallitus kuitenkin voitti niukasti luottamusäänestyksen tuloksella 325–306.

May kutsui puoluejohtajat välittömästi keskustelemaan brexitistä.

Uuden ratkaisuyrityksen takaraja häämöttää

Äänestystä Lontoossa seuranneen MTV Uutisten toimittaja Janne Hopsun mukaan Mayn tulee esitellä ratkaisuyrityksensä ensi maanantaina.

Mayn ratkaisusta äänestetään viimeistään 30. tammikuuta mennessä. May sanoi heti äänestyksen jälkeen aikovansa jatkaa brexit-linjalla.

Britannian työväenpuolue puolestaan totesi tuoreeltaan, että uudet vaalit olisi edelleen paras vaihtoehto.

– Jos May aikoo jatkaa omilla linjoillaan ja pitää kiinni Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajakysymyksestä eli hän ei halua, että se pysyy auki tapahtui mitä tahansa niin pitkään, kunnes erosopimuksen osapuolet toisin vaativat. Tämä on erittäin iso kynnyskysymys työnväenpuolueelle, joten aika isoja taikatemppuja pitää esittää, että nopeasti päästään eteenpäin.

Katso videolta Hopsun arvio, lähteekö Britannia EU:sta ilman sopimusta!

Lue myös:

    Uusimmat