MTV Uutiset Lontoossa: Britit heräävät tänään erityiseen aamuun – "Mayn suuri tappio aiheuttaa erittäin paljon porua"

Huomenta Lontoo - tunnelmia Brexit-äänestyksen jälkeen 4:22
Huomenta Lontoo -tunnelmia Brexit-äänestyksen jälkeen.

Ison-Britannian työpaikkakeskustelujen ykkösaihe on tänään selvä. Vaikka Theresa Mayn brexit-sopimuksen saama täystyrmäys ei ollut suuri yllätys, aiheuttaa päätös taatusti porua, raportoi MTV Uutisten toimittaja Janne Hopsu Lontoosta.

Britannian parlamentti äänesti eilen illalla pääministeri Theresa Mayn neuvottelemaa EU-erosopimusta vastaan äänin 432-202.

– Eilinen tulos oli Mayn kannalta niin suuri tappio, että se aiheuttaa erittäin paljon puhetta ja porua sekä miettimistä siitä, miten tästä eteenpäin, Hopsu kertoo.

Mayn luottamus mittautetaan tänään parlamentissa. Hopsun mukaan britit odottavat Mayn voittavan äänestyksen.

– Ei hänen konservatiivipuolueessaan ole halua lähteä kaatamaan Theresa Mayta. Kapinasiivelläkin, joka vastustaa henkeen ja vereen EU-jäsenyttä, on aika vähän vaihtoehtoja. Parlamentissa on vain vähemmistö heitä, jotka kannattavat Britannian lähtöä EU:sta ovet paukkuen, Hopsu taustoittaa.

Lontoossa on äänestyksen jälkeen arvuuteltu, minkälainen Mayn varasuunnitelma EU-erolle on.

– Kyllä sen täytyy olla melko lailla erilainen kuin eilen parlamentissa tyrmätty, sillä nähtiin, ettei hänen ehdotuksillaan ole mitään mahdollisuutta mennä läpi.

Pääministeri Maylla on nyt kiire: uudet askelmerkit on esitettävä kolmen istuntopäivän kuluessa.

Ison-Britannian sovittu lähtöpäivä on jo reilun kahden kuukauden päästä, 29. maaliskuuta. Päivän siirrolla on spekuloitu, joskin ainakin vielä viikko sitten brexit-ministeri Stephen Barclay ilmoitti, ettei lähtöpäivää siirretä.

Lue myös:

    Uusimmat