MTV kokeili: Jos tämä tabletti olisi millin leveämpi, se ei mahtuisi kämmenelle

MTV Uutiset otti tuntumaa taiwanilaisen teknologiayhtiö Asuksen edullisen hintaluokan MeMo Pad 8 -tablettiin.

Kyseessä on Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu kompakti perustason tabletti, joka edustaa todellista rajatapausta yhdelle kämmenelle mahtuvien laitteiden joukossa.

Laitteessa on kahdeksantuumainen IPS-näyttö, jonka resoluutio on 1280 x 800 pikseliä. Näyttö on hyvälaatuinen niin väreiltään kuin katselukulmiltaankin ja se reagoi kosketukseen jouheasti.

Vain yhden tuuman ero seitsemäntuumaisiin kilpailijoihin ei välttämättä kuulosta suurelta, mutta käytännössä MeMo Pad 8:n näyttö tarjoaa 30 prosenttia suuremman katselualan kuin seitsemäntuumainen näyttö.

MeMo Pad 8 - Tekniset tiedot

Käyttöjärjestelmä: Android 4.2.2

Näyttö: 8-tuumainen IPS (1280x800 pikseliä)

Prosessori: 1,6GHz neliydinprosessori

Kapasiteetti: 16 Gt + muistikorttipaikka

Kamera: 5MP takana (Autofocus, 1080p videonauhoitus), 1,2 MP edessä

Akku: 9 tuntia videotoistoa

Mitat: 212.8 × 127.4 × 9.95 mm, 350g

Hinta: 229 euroa

MeMo Pad 8-mallista on pyritty tekemään mahdollisimman kompakti käyttämällä normaaleja kapeampia kehyksiä näytön ympärillä. Laitteen leveys onkin vain 127 mm.

Täten se mahtuu vielä rimaa hipoen istumaan kämmenelle kännykän tai phablet-laitteen tavoin. Taskuun tämän kokoluokan laite ei kuitenkaan enää sujahda, ellei käytössäsi ole sitten erittäin kookasta povitaskua.

Vaikka MeMo Pad 8:n kehykset ovatkin kapeahkot, niin niistä saa kuitenkin tukevan otteen, eikä kämmensyrjä osu tahattomasti kosketusnäyttöön. Täten tablettia voi kätevästi pidellä yhdellä kädellä, samalla kun toista kättä käyttää kosketusnäytön toimintojen ohjaamiseen.

1,6 GHz:n neliydinprosessori tuntui pyörittävän laitetta mukavan vauhdikkaasti. Lisäksi tabletissa on mainio akun kesto. Akku kestää mukavasti yhden päivän käytön ilman latausta.

Tallennuskapasiteetti on vain 16 Gt, mutta sitä voi kasvattaa kyljessä olevan muistikorttipaikan avulla.

Erityismaininnan Memo Pad 8 ansaitsee hyvästä äänentoistostaan. Vaikka tablettiluokan laitteisiin ei hääppöisiä kaiuttimia saada sijoitettua, niin Asuksen tapauksessa kaiuttimet tuottavat kiitettävän ponnekkaan äänentoiston kokoluokassaan.

Vaikka MeMo Pad 8 sijoittuukin edulliseen tabletkategoriaan, niin siitä löytyy myös Miracast-ominaisuus, jonka avulla tabletin näytön voi peilata reaaliajassa WiFi-verkon kautta ominaisuutta tukevalle televisionäytölle. Testasimme Miracast-ominaisuutta yhdessä LG:n OLED-television kanssa ja näytön peilaus sujui mainiosti ilman takkuilua tai liiallisia viiveitä.

Kokonsa ja akun keston puolesta MeMo Pad 8 on kätevä laite mukaan matkalle otettavaksi. Tämän takia onkin sääli, että laitteessa ei ole sim-korttipaikkaa mobiiliyhteyksien käyttämiseksi.

Laitteen edessä on 1,2 megapikselin kamera videopuheluille ja takaa löytyy viiden megapikselin perustason kamera ilman salamaa.

Pätevä perustabletti

Asus MeMo Pad 8 antoi itsestään kokeilussa positiivisen kuvan.

Plussaa:

-Kompakti

-Hyvälaatuinen näyttö

-Tasaisen varma suoriutuja

-Kokoisekseen hyvä äänentoisto

- Akun kesto

Miinusta:

-Ei sim-korttipaikkaa

-Takakamerassa ei salamaa

-Hieman muovinen olemus

Mahdollisimman kompaktiksi kasattu edullinen 8-tuumainen tabletti tarjoaa selvästi suuremman kuva-alan kuin 7-tuumainen tabletti. MeMo Pad 8 saattaakin tarjota ihanteellisen ratkaisun henkilölle, joka haluaa suuremman kuva-alan ilman laitteen fyysisten mittojen merkittävää kasvua.

Laite ei olemuksellaan herätä suunnatonta vau-elämystä. Muovinen takakuori luonnollisesti myös näyttää ja tuntuu muovilta metalliväristään huolimatta.

Mutta laitteen yleisilme on kuitenkin asiallisen siissti ja oleellisempaa onkin se, että kyseessä on luotettavan tasainen suoriutuja monenlaiseen käyttöön: Tabletti, jonka kanssa tulee helposti toimeen.

Sim-korttipaikka olisi tehnyt laitteesta entistä monipuolisemman reissukäyttöä ajatellen.

Lue myös:

    Uusimmat