MTV Harkovassa: Ukrainan joukot yllättyivät itsekin vastahyökkäyksen etenemisestä

Ukrainalaiset yllättyivät itsekin vastahyökkäyksen etenemisestä – venäläisiltä jäänyt kalusto luokattomassa kunnossa 2:16
Venäläisiltä jäänyt kalusto on ukrainalaisten mukaan luokattomassa kunnossa – katso videolta koko reportaasi

Ukrainan itäisillä rintamilla taistelleet joukot kertovat itsekin yllättyneensä kuinka nopeasti ne saivat vallattuja venäläisiltä omia alueitaan takaisin.

MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen tapasi taistelukentältä huoltoon palanneen panssarihaupitsi-miehistön metsässä Harkovan alueella.

Venäläisten laitteiston he kertovat olevan järjestelmällisen luokattomasti huollettua jo ennen sen rintamalle tuomista.

– Itse olen nähnyt venäläisiltä kaappaamiamme 2000-luvun vaunuja ja ne ovat kamalassa kuosissa. Niitä laitteita ei ole valmisteltu sotaan lainkaan ja ne on ajettu loppuun, kertoo kuljettajana ja mekaanikkona työskentelevä Dima.

Katso Niko Nurmisen reportaasi jutun alussa olevalta videolta.

Miesten puheissa, venäläissotilaiden kohtaamisessa taistelussa ei muutenkaan ole mitään vaikeuksia. Erityisen helppoja maaleja ovat Venäjän liikekannallepanon jälkeen rintamalle tuodut ihmiset.

– Joissakin taisteluissa olemme havainneet tuoreita mobilisaatiossa värvättyjä. Heidät on lähetetty lihamyllyyn. Venäjä käyttää laadun sijaan määrää, sanoo komentava upseeri Serhii.

Vastahyökkäyksestä palanneet taistelijat kertovat itsekin yllättyneensä, kuinka tehokkaasti he ovat saaneet venäläiset perääntymään. Menestyksen avaimena ainakin tällä ryhmällä on ollut liikkuvuus.

MTV seuraa Ukrainan sotaa, tuoreimmat tiedot löydät tästä.


Lue myös:

    Uusimmat