MTV haastatteli Ben Zyskowiczia ennen viikonlopun välikohtausta: Näin hän kommentoi urallaan kohtaamaansa juutalaisvastaisuutta

Ben Zyskowicz saa juutalaisvastaisia viestejä vuosikymmenestä toiseen – tämä saa vanhan kehäketun pyrkimään eduskuntaan vielä kerran 4:30
Konkaripoliitikko Ben Zyskowicz kertoo videolla, mikä saa hänet hakemaan eduskuntaan kerta toisensa jälkeen.

Kansanedustaja ja eduskuntavaaliehdokas Ben Zyskowicz (kok.) kertoo, että juutalaisvastaiset vihaviestit eivät ole vuosikymmenien eduskuntauran aikana vähentyneet.

MTV Uutiset haastatteli konkarikansanedustajaa viikko sitten, ennen häneen kohdistunutta väkivaltaista, juutalaisvastaiseksi epäiltyä hyökkäystä.

Kampanjoimassa olleen Zyskowiczin kimppuun hyökättiin viime lauantaina Helsingin Itäkeskuksessa. Hyökkääjä uhkasi tappaa Zyskowiczin, solvasi häntä Natoon liittyen ja kertoi vihaavansa juutalaisia. 

Mies on ollut poliisin hallussa ja tämän toimia selvitetään nyt rikostutkinnassa. Lähes nelikymppinen mies on kiistänyt teon olleen suunnitelmallinen, mutta on pääpiirteissään myöntänyt teon. Hän on päästetty vapaalle jalalle. Zyskowicz selvisi välikohtauksesta ilman vakavampia vammoja.

Ben Zyskowiczin pahoinpitely tallentui videomateriaalille 0:40
Zyskowiczin pahoinpitely tallentui videolla. Katso video yltä.

Zyskowicz: Kärkeävä keskustelu valuu eduskuntaan verkosta

Zyskowicz kertoo, että kadulla huutelua, erilaisia haistattelukirjeita ja jopa juutalaisvastaisia kirjeitä on jouduttu todistamaan jo pitkään ennen sosiaalista media, jota toisinaan on syytetty poliittisen keskustelun kärjistymisestä.

Jutun alussa olevalla videolla Zyskowicz kertoo, miten juutalaisvihamielisyys “ei todellakaan” ole vuosien saatossa vähentynyt.

Zyskowicz sanoo ajattelevansa, että rajua palautetta ja kovaa kansanedustajien puhetta on kuultu ennenkin, mutta kyllä sosiaalisen median tuoma muutos myös vaikuttaa asioihin.

Väkivaltaisen välikohtauksen jälkeen Zyskowicz kuitenkin kertoo ajatelleensa, että ehkä poliittisessa kulttuurissa ehkä onkin tapahtunut jotain.

Näin kansanedustaja Ben Zyskowicz kommentoi häneen kohdistunutta pahoinpitelyä – hyökkäys tallentui videolle 3:55
Näin Ben Zyskowicz kertoo, miten hyökkäys tapahtui, miten tilanne eteni ja mitä tunteita tapaus herätti. Hän myös pohtii, onko Suomi jotenkin muuttunut.

– Kun kansanedustajat jossain siellä Twitterissä tai missä lie TikTokissa lyövät toisiaan nuijalla päähän, niin se sama keskustelukulttuuri myös läikkyy tänne eduskunnan suureen saliin, hän arvioi.

Jutun alussa olevalla videolla hän kertoo, miksi tämä on ongelma. Jo 44 vuotta kansanedustajana istunut Zyskowicz kertoo videolla myös, miksi hän epäröinnin jälkeen lopulta päätti lähteä mukaan vaaleihin vielä kerran.

Ben Zyskowicz kertoo, miksi ei tavoittele nytkään ministerin salkkua 1:22
Videolla Ben Zyskowicz kertoo, miksi hän ei halua ministerin salkkua, jos vielä kerran kansanedustajan paikan saa.

Lue myös:

    Uusimmat