Puolueiden johtajat järkyttyivät Ben Zyskowicziin kohdistuneesta väkivallanteosta – myös presidentti Niinistö tuomitsi hyökkäyksen

Ben Zyskowiczin pahoinpitely tallentui videomateriaalille 0:40
Kansanedustajan pahoinpitely tallentui videomateriaalille.

Kansanedustaja Ben Zyskowicz pahoinpideltiin metroasemalla lauantaina 25. maalikuuta.

Kokoomuksen kokenut kansanedustaja Ben Zyskowicz pahoinpideltiin lauantaina Helsingin Itäkeskuksessa. Zyskowicz odotti Vuosaaren suuntaan kulkevaa metroa, kun hänen luokseen tuli mies, joka uhkasi tappaa hänet. Mies oli lyönyt Zyskoviczia kasvoihin ja lopulta kampannut hänet maahan.

Tapahtunut pahoinpitely on syvästi järkyttänyt eri puolueiden johtoa. Monet kärkipoliitikot ovat kommentoineet asiaa muun muassa Twittereissään.

– Tämä on järkyttävää ja täysin tuomittavaa. Kaikilla pitää olla oikeus kampanjoida rauhassa, ilman uhkaa väkivallasta. Hyökkäys ehdokasta kohtaan on hyökkäys demokratiaa kohtaan, pääministeri Sanna Marin kirjoittaa.

– Järkyttävä ja vakava uutinen. Turvallinen vaalityö ja demokraattiset oikeudet kuuluvat jokaiselle. Voimia Ben Zyskowicz vaalikampanjan jatkoon, keskustan Annika Saarikko kommentoi.

Myös perussuomalaisten, vasemmistoliiton, vihreiden, rkp:n, kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Liike Nyt:in johtajat kommentoivat järkyttävää hyökkäystä.

Myös presidentti Sauli Niinistö otti kantaa Zyskowicziin kohdistuneeseen hyökkäykseen.

– Raukkamainen hyökkäys. Vihanpito, uhkailu, saati väkivalta vaalikentillä ovat loukkaus myös kansanvaltaa vastaan, presidentti Niinistö kirjoittaa.

Edelleen eduskuntavaaliehdokkaana oleva Zyskowicz sai ainakin käsiinsä ja polveensa haavoja.

Zyskowicz haluaa, että mies joutuu teoistaan kunnolla vastuuseen.


Lue myös:

    Uusimmat