MTV Floridassa: Ehdokkaat kamppailevat kiivaasti Floridan seniori- ja latinoäänestäjistä – Trumpille Florida on pakkovoitto: "On todistanut itsensä vuosien aikana"

1:40
Salsa raikaa ja riemu repeää – näin kuubalaistaustaiset kannattajat reagoivat Trumpin äänisaaliiseen

Yhdysvalloissa presidentinvaaliehdokkaatDonald Trumpja Joe Biden kampanjoivat kiivasti eri puolella maata ennen tiistain vaaleja.

Erityistä huomiota kampanjoilta on saanut Floridan osavaltio, joka voi olla suuren valitsijamiesmäärän vuoksi vaalien ratkaisija. Florida on erityisen tärkeä Florida on republikaaneille ja Trumpille, sillä ilman sitä hänen ei uskota tulevan uudelleenvalituksi. Erityisessä seurannassa ovat osavaltion seniori- ja latinoäänestäjät.

Kova merituuli heiluttelee Leonord Lempelin pystyttämää Joe Bidenin kannatustelttaa Floridassa. Bidenin kampanja tuntuukin olevan myötätuulessa.

– Moni seniori, joka äänesti viime vaaleissa Trumpia, aikoo äänestää nyt Bidenia. Kyselytutkimukset ovat toki tutkimuksia, joten vasta tiistaina oikeasti näemme, Lempel kertoo MTV Uutisille.

Biden on syönyt Trumpin kannatusjohtoa Floridan senioreiden keskuudessa kaaottisen koronakriisin hoidon vuoksi. Seniorit äänestävät yleensä aktiivisemmin kuin muut ikäryhmät ja Floridassa joka viides asukas on yli 65-vuotias. Osavaltion koko väestöä mittaavissa kannatuskyselyissä kaksikko on lähes tasoissa.

"Amazonin sademetsät eivät kuulu Bidenille"

Trumpin Floridassa lähes pakkovoiton edess. Edellisen kerran kuin republikaani voitti presidenvaalit ja Valkoisen talon itselleen ilman Floridan osavaltiota, se oli lähes 100 vuotta presidentti Calvin Coolidge.

Senioreiden lisäksi kampanjat kosiskelevat kilpaa Floridan kasvavaa latinoväestöä. Isabel Oliveira ei voi sietää Bidenin ilmastonmuutostavoitteita.

– Amazonin sademetsät eivät kuulu Bidenille! Olen sekä Yhdysvaltain että Brasilian kansalainen, rakastan kumpaakin maata. Mutta kummankin maan pitää saada hoitaa omat asiansa, Oliveira sanoo.

Trumpin kampanjan loppukiri on vakuuttanut puolelleen myös uusia äänestäjiä. Sitoutumaton José Gonzalez äänesti viimeksi Hillary Clintonia.

– En äänestänyt Trumpia viime vaaleissa. Trump on kuitenkin todistanut itsensä vuosien aikana. Olen alunperin Meksikosta ja moni luulee, ettei meksikolaisten kannata äänestää Trumpia, mutta minulle rajavalvonta on erittäin tärkeää! Jos emme valvo rajojamme, kaikki tulevat tänne, Gonzalezkertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja