Mainos

MTK: Viljelijöiden mielenosoitus tuo huomenna Helsingin keskustaan 300 traktoria

Viljelijöiden mielenosoitukseen Helsinkiin on huomenna tulossa 2000 viljelijää ympäri Suomen. Viljelijät järjestävät traktorimarssin ja mielenosoituksen maatilojen talousahdingon takia, tiedottaa Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK.

Traktorimarssille Senaatintorille odotetaan vyöryvän aamupäivän aikana noin 300 traktoria. Hallituksen jäsenistä ainakin pääministeri Juha Sipilän (kesk.) sekä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen (kesk.) odotetaan saapuvan paikan päälle.

MTK:n mukaan viljelijöiden tulot ovat pudonneet rajusti parin vuoden aikana Venäjän vastapakotteiden, vaikean markkinatilanteen ja tukimaksuviivästysten vuoksi. Lisäksi viljelijöiden henkistä jaksamista haittaavat kiristynyt tukibyrokratia ja tukien takaisinperintä.

MTK tiedottaa, että tuoreimpien Eurostatin tilastotietojen mukaan maataloustulo on laskenut Suomessa vuonna 2014 eniten koko EU:ssa ja lasku jatkui viime vuonna.

– Viljelijöiden tulot ovat nyt alemmat kuin koskaan ja maataloudessamme tilanne on katastrofaalinen, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Mielenosoituksessa viljelijät vaativat hallitukselta ja EU:lta välittömiä toimia tilanteen korjaamiseksi ja suomalaisen ruuantuotannon turvaamiseksi. Vaatimuksiin lukeutuvat EU- ja kansallinen kriisituki ja tukimaksatusten nopeuttaminen. Sen lisäksi mielenosoittajat vaativat toimia, jotka alentavat maatalouden kustannustasoa, vakauttavat elintarvikemarkkinoita ja vähentävät byrokratiaa.

– Nyt tarvitaan päätöksiä, jotta maatilojen konkurssiaallolta vältytään ja kotimaista ruokaa saadaan lautaselle jatkossakin, toteaa SLC:n toiminnanjohtaja Johan Åberg.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.