Mainos

Sadat traktorit jyristelivät läpi Helsingin – näe mielenosoittajien matka reilussa minuutissa

1:16

Maataloustuottajien mielenilmaus toi jopa satoja traktoreita ja tuhansia maanviljelijöitä Helsingin keskustaan perjantaina. Katso videolta, miltä viljelijöiden marssi kohti Senaatintoria näytti traktorin kyydistä.

Senaatintorille perjantaina saapuneet viljelijät osoittivat mieltä maatilojen talousahdingon vuoksi.

Mielenosoituksen järjestäneen Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliiton mukaan Helsingin keskustassa Senaatintorilla oli perjantaina ainakin 300 traktoria. Useisiin oli kiinnitetty iskulauseita, kuten ”ei maatiloja – ei työtä” ja ”ei viljelijää – ei ruokaa”.

Metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK) mukaan viljelijöiden tulot ovat pudonneet rajusti parin vuoden aikana Venäjän vastapakotteiden, vaikean markkinatilanteen ja tukimaksuviivästysten vuoksi.

1:16:49

MTK:sta on kerrottu, että myös kiristynyt tukibyrokratia sekä tukien takaisinperintä ovat rasite viljelijöiden henkiselle jaksamiselle. MTK vaati mielenosoituksella nopeita toimia maatilojen pelastamiseksi.

MTV Uutiset hyppäsi perjantaina yhden marssiin osallistuvan traktorin kyytiin ja matkasi viljelijöiden mukana Senaatintorille saakka. Katso videolta, miten matka eteni.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.