Mainos

Ensimmäiset traktorimarssijat saapuivat Helsinkiin illan hämärässä

Viljelijöiden mielenosoitus tuo Helsinkiin tulee huomenna tuhansia viljelijöitä eri puolilta Suomea. Opiskelijoiden traktorisaattue vieraili myöhään tänä iltana MTV:n pihalla Pöllölaaksossa.  

Viljelijät järjestävät huomenna traktorimarssin ja mielenosoituksen Helsingissä maatilojen talousahdingon takia. Traktorimarssille Senaatintorille vyöryy ennakkoarvioiden mukaan aamupäivällä noin 300 traktoria.

MTK:n mukaan viljelijöiden tulot ovat pudonneet rajusti parin vuoden aikana Venäjän vastapakotteiden, vaikean markkinatilanteen ja tukimaksuviivästysten takia. Lisäksi viljelijöiden henkistä jaksamista haittaavat kiristynyt tukibyrokratia ja tukien takaisinperintä.

Mielenosoituksessa viljelijät vaativat hallitukselta ja EU:lta välittömiä toimia tilanteen korjaamiseksi ja suomalaisen ruuantuotannon turvaamiseksi.

"Traktorilla on helppo ajaa vaikka Helsingissä"

Yksi mielenosoitukseen lähtijä on Helsingin yliopiston maataloustieteen laitoksen opiskelija Mattias Anomaa Hattulasta. Hän saapui kaupungin liepeille opiskelijatovereidensa kanssa jo tänä iltana. 

– Maatilojen talous on kehnossa kunnossa. Maidon ja lihan tuottajahinnat ovat laskeneet noin 20 %. Se vaikuttaa maatilojen tileihin, lainanmaksuun ja arkielämään yleensäkin. Tuntuu pitkästä aikaa siltä, että on syy tulla Helsinkiin, Anomaa perustelee mukanaoloaan.

Opiskelijoiden traktoreista 5 on saatu Helsingistä, muut ovat matkanneet pääkaupunkiin eri puolilta Suomea. Kauimmainen on saapunut Yli-Kiimingistä 630 kilometrin päästä.

Anomaa uskoo, että traktorilla pärjää Helsingin liikenteessä mainiosti.

– Traktorit ovat aika helppoja ajaa, eli se ei tuota suurempia ongelmia.

Yötä opiskelijat eivät aio traktoreissaan viettää.

– Majoitus on kyllä järjestetty muualta, Anomaa naurahtaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja