Mainos

MTK palauttaisi Naturan uuteen valmisteluun

MTK:n johtokunnan mielestä ympäristöministeriön esittämä aineisto Natura 2000 -suojeluohjelmasta on puutteellinen ja kuuleminen hallintomenettelylain vastainen. Ehdotuksesta ei ole tehty myöskään ympäristövaikutusten arviointia, mitä YVA-laki edellyttää.

MTK katsoo, että hanke on palautettava uuteen valmisteluun ja Natura-ohjelmasta on järjestettävä kokonaan uusi kuulemiskierrros. MTK:n johtokunta päätti Natura 2000 -lausunnostaan Seinäjoella tänään pitämässään kokouksessa.

Lausunnossaan MTK edellyttää, että lainsäädäntö on kunnossa ennen kuin Natura-kohteista tehdään Suomessa päätöksiä. Järjestön mukaan luonnonsuojelulaista puuttuvat selkeät Natura 2000 -verkoston toteuttamissäännökset. Lisäksi tähdennetään, että maanomistajille tulee taata Natura-suojelun aiheuttamista menetyksistä täysimääräinen korvaus.

Johtokunta pitää kokonaisuudessaan ympäristöministeriön ehdottamaa Natura 2000 -alueverkostoa liian laajana. Ehdotuksissa ei ole otettu huomioon myöskään luontodirektiivin niin sanottua viiden prosentin sääntöä. Se mahdollistaisi suojelukohteiden valintaperusteiden joustavamman soveltamisen silloin, kun maan pinta-alasta yli viisi prosenttia tulee suojeluverkostoon, todetaan lausunnossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.