HS-gallup: Halla-aho on noussut Stubbin ja Haaviston kannoille

Halla-aho kirii tuoreessa kannatuskyselyssä.

Helsingin Sanomien gallupin mukaan perussuomalaisten Jussi Halla-aho on nostanut kannatustaan presidentinvaaleissa. Halla-aho on noussut aivan kärkikaksikon eli kokoomuksen Alexander Stubbin ja valitsijayhdistyksen sekä vihreiden tukeman Pekka Haaviston kintereille.

Gallupissa Stubbille mitattiin 22 prosentin kannatus, Haavistolle 20 prosenttia ja Halla-aholle 18 prosenttia. Joulukuun mittaukseen verrattuna Halla-ahon tuki on noussut viisi prosenttiyksikköä. Stubbin ja Haaviston kannatus on laskenut kaksi prosenttiyksikköä.

Valitsijayhdistyksen ja keskustan tukema Olli Rehn on myös nostanut kannatustaan, mutta se jää 12 prosenttiin.

Vasemmistoliiton Li Anderssonille mittaus lupasi kuuden prosentin kannatusta ja SDP:n Jutta Urpilaiselle viittä prosenttia. Valitsijayhdistyksen ehdolle asettama Mika Aaltolalle mitattiin kolmen prosentin kannatus, kristillisdemokraattien Sari Essayahille ja Liike Nytin Harry Harkimolle kummallekin yksi prosentti.

Stubbin ja Haaviston kannattajat varmimpia

Kun gallupin luvuista puhdistetaan pois ne, jotka eivät kertoneet mielipidettään tai eivät aio äänestää, muuttuvat luvut hieman. Stubb johtaa edelleen 24,2 prosentilla. Haavisto saisi 22,3 prosenttia, Halla-aho 20,6 prosenttia ja Rehn 13,4 prosenttia.

Toisella kierroksella Stubb voittaisi kyselyn mukaan kaikki muut ehdokkaat. Haavistoa vastaan Stubb keräisi 55 prosenttia äänistä. Rehniä vastaan hän saisi 53 prosenttia. Haaviston ja Rehnin välinen kisa olisi erittäin tiukka, mutta toinen kierros päättyisi silloin Rehnin voitoksi luvuin 51–49.

Haaviston kannattajaksi ilmoittautuneista 89 prosenttia aikoi varmasti äänestää, Stubbin kannattajista 88 prosenttia. Halla-ahon äänestäjistä 78 prosenttia uskoi äänestävänsä varmasti.

Lue myös:

    Uusimmat