MT-gallup: Kokoomus ja SDP suosituin vaihtoehto seuraavaksi hallituspohjaksi – tätä mieltä kansa on oikeistohallituksesta

Kokoomuksen puoluesihteeri, miksi kokoomus haluaa perussuomalaisten kanssa hallitukseen? 2:08
Kokoomuksen puoluesihteeri kertoi MTV:lle, miksi puolueen piiripäättäjät haluavat perussuomalaisten kanssa hallitukseen.

Runsas neljännes vastaajista toivoisi tulevalta hallitukselta oikeistolaista politiikkaa.

Vasemmistolaista politiikkaa haluaisi noin joka viides.Maaseudun Tulevaisuuden (MT) kyselyn perusteella kokoomuksen ja SDP:n muodostama sinipuna olisi suosituin kahdesta suuresta puolueesta koostuva pohja hallitukselle ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen.

Sitä kannatti noin 27 prosenttia vastaajista.

Vaihtoehtoina olivat yhdistelmät kannatuskyselyissä tällä hetkellä suosituimmista kolmesta puolueesta eli kokoomuksesta, SDP:stä ja perussuomalaisista sekä "jotkin muut puolueet".

Oikeistohallitus toiseksi suosituin

Suurten puolueiden yhdistelmistä toiseksi suosituin olisi oikeistohallitus, jonka pohjana olisivat kokoomus ja perussuomalaiset. Sitä kannatti 19 prosenttia vastaajista. SDP:n ja perussuomalaisten muodostamaa hallituspohjaa kannatti vain 7 prosenttia.

Joidenkin muiden puolueiden ympärille koottavaa hallitusta toivottiin kuitenkin kaikista vaihtoehdoista toiseksi eniten.

MT kysyi myös, millaista politiikkaa vastaajat ensisijaisesti toivoisivat Suomen seuraavalta hallitukselta.

Oikeistolainen politiikka oli toivotuinta 28 prosentin kannatuksella. Vasemmistolaista politiikkaa toivoisi 19 prosenttia vastaajista ja keskustalaista politiikkaa runsaat 11 prosenttia.

Kyselyn toteutti Kantar TNS Agri ennen joulua, ja siihen vastasi noin 1 100 suomalaista. Tulokset on painotettu edustamaan äänestysikäisiä suomalaisia, ja virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

MTV:n kysely: He ovat suosikit puolueiden presidenttiehdokkaiksi – näin kävi Mika Aaltolan 8:25
MTV:n kysely: He ovat suosikit puolueiden presidenttiehdokkaiksi – näin kävi Mika Aaltolan

Lue myös:

    Uusimmat