Mainos

Mount Everestillä kuollut neljä kiipeilijää muutamassa päivässä

Maailman korkeimmalla vuorella Mount Everestillä on neljässä päivässä kuollut neljä ja kadonnut kaksi kiipeilijää, kertoo CNN.

Kuolleet olivat hollantilainen mies, intialainen mies, australialainen nainen ja paikalliseen vuorilla elävään sherpa-heimoon kuulunut opas. Hollantilaisen kohtaloksi koitui perjantaina sydänkohtaus ja australialaisnainen ja intialaismies kuolivat viikonloppuna vuoristotautiin. Nepalilaisen oppaan puolestaan kerrotaan pudonneen jo torstaina kuolemaansa vain 150 metrin päässä vuoren huipusta.

Lisäksi kaksi intialaismiehen kanssa samassa retkikunnassa ollutta on kadonnut lauantaiyönä. Heidän uskotaan eksyneen retkikunnasta sään muututtua yllättäen huonommaksi.

– Everest on äärimmäisyyksien vuori. Korkeuksissa ihmiskehon toiminta heikentyy normaalia heikommalle tasolle, sanoo maantieteilijä ja kokenut vuorikiipeilijä Jon Kedrowski CNN:lle.

Nepalin matkailuviranomaisten mukaan vuorella on kuollut kaikkiaan 219 ihmistä vuosina 1922–2010. Vuoden 1990 jälkeen kuolemia on ollut vähintään yksi vuodessa, mutta neljän kiipeilijän menehtyminen muutamassa päivässä on poikkeuksellista.

Toukokuu on suosituinta aikaa kiipeilijöille yrittää valloittaa maailman korkein huippu, sillä silloin vuoristossa tulee yleensä vähiten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.