Motorolalta erikoinen ”huippupuhelimen” julkistus vanhalla tekniikalla – päivittyy lisäkuorella 5G-verkkoihin

Motorola on julkistanut Chicagossa seuraavan lippulaivamallinsa, Moto Z3:n. Mielenkiintoista kyllä, sisältää huippupuhelimeksi tituleerattu uutuus vanhaa tekniikkaa, mutta myös tuki 5G-verkoille on lisäkuoren avulla tulossa.

Vastikään julkistettu Moto Z3 sisältää lähes reunuksettoman, ja lovettoman, 6,01-tuumaisen Super AMOLED -näytön, mutta yllättävin ominaisuus lienee järjestelmäpiiriksi valittu, ”vanhentunut” kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 835. Se saa tuekseen 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Uutuudessa on takana kaksoiskamera 12 megapikselin kameroilla ja f/1,7-aukolla. Takakameroista toinen keskittyy mustavalkokuvaamiseen, minkä lupaillaan parantavan valokuvien laatua etenkin hämärissä olosuhteissa. Etukameralla taas on tarkkuutta 8 megapikseliä.

Tuoreen julkistuksen myötä myös Motorola-brändiä kantavat älypuhelimet heittävät hyvästit 3,5 millimetrin kuulokeliitännälle, mutta Moto Z3:n myyntipakkaus sisältää kuitenkin adapterin, jolla vanhat kuulokkeensa saa liitettyä puhelimeen USB-C-portin kautta. Akun koko on nykypäivän mittapuulla pienehkö 3 000 milliampeerituntia, mutta TurboPower-lataus takaa kahdeksan tunnin käyttöajan vain 15 minuutin latauksella.

Moto Z3 on mahdollisesti ensimmäisiä 5G-älypuhelimia, mutta uusia verkkoja käyttääkseen on puhelimeen liitettävä niin ikään nyt esitelty 5G Moto Mod. Sitä voidaan kuitenkin odotella markkinoille vasta vuoden 2019 puolella, joten muut valmistajat saattavat hyvinkin ehtiä ensin. Tulossa oleva Moto Mod -kuori perustuu Snapdragon X50 -alustaan, ja se mahdollistaa neljine antenneineen teoriassa jopa 1,5 gigatavun sekuntikohtaisen tiedonsiirron, kun 5G-teknologia aikanaan otetaan käyttöön.

Motorola Moto Z3 julkaistaan Yhdysvalloissa 16 elokuuta ja sen saa omakseen 480 dollarilla, eli noin 440 eurolla. Tietoa puhelimen markkinoille tulosta muualla, kuten Suomessa, ei ainakaan toistaiseksi ole. Yhdysvalloissakin sitä myy ainoastaan yksi operaattori, Verizon.

Motorola Moto Z3:n tekniset tiedot

 • 6,01 tuuman Super AMOLED -näyttö 2160 x 1080 pikselin tarkkuudella ja Gorilla Glass 3 -lasilla
 • Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
 • 4 gigatavua RAM-muistia
 • 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, tuki 2 teratavun microSD-muistikortille
 • kaksoistakakamera 12 megapikselin kameroilla, f/1,7-aukoilla ja lasertarkennuksella
 • 8 megapikselin etukamera f/2,0-aukolla ja laajakulmalinssillä
 • USB-C-liitäntä, TurboPower-pikalataus
 • Android 8.1 Oreo -käyttöjärjestelmä
 • 3 000 milliampeeritunnin akku
 • 5G-tuki Moto Mod -lisäkuorella vuonna 2019

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja