Uudessa Honor View20 -älypuhelimessa on reikä etukameralle näytössä ja 48 megapikselin kamera – myyntiin Suomessa 30. tammikuuta alkaen 549 eurolla

Huawein sisarbrändi Honor on julkistanut Pariisissa uuden View20-älypuhelinmallinsa kansainvälisille markkinoille. Sama puhelin julkistettiin Kiinassa V20-mallinimellä jo joulun pyhien aikaan.

Honor View20 on mielenkiintoinen uutuus, sillä se on Suomen markkinoilla ensimmäinen älypuhelin näytöstä löytyvällä reiällä etukameralle, ensimmäinen älypuhelin 48 megapikselin kameralla sekä myös ensimmäinen massamarkkinoille suunnattu puhelin 3D-mallinnusta ja syvyysmittausta eteenpäin vievällä ToF-kamerateknologialla.

Honor View20:n ennakkomyynti Suomessa alkaa tänään 22. tammikuuta kello 20 ja toimitukset sekä myynti kaupoista lähtevät liikkeelle 30. tammikuuta.

Puhelin tulee myyntiin neljänä värivaihtoehtona. Sapphire Blue ja Midnight Black -värit tulevat saataville 6 gigatavun RAM-käyttö- ja 128 gigatavun tallennusmuistilla 549 euron suositushintaan. Phantom Blue ja Phantom Red -väreissä Honor View20 sisältää RAM-käyttömuistia on 8 gigatavua ja tallennusmuistia 256 gigatavua ja suositushinta näille on 649 euroa.

Jos Honor View20 kiinnostaa, ennakkotilaaminen kannattaa: 549 euron mallin ennakkotilaajat saavat kaupan päälle Honor Band 4 Running -rannekkeen ja 649 euron mallin ennakkotilaajat Honor Watch Magic -kellon.

Honor View20:n väreistä Phantom Blue ja Phantom Red on suunniteltu yhteistyössä luksusmuotimerkki Moschinon kanssa. Yhteistyövalikoimaan kuuluu myös Moschinon ikonisen nallekarhun koristama kohokuvioitu puhelinkotelo sekä erikoissuunniteltuja lisävarusteita.

Honor View20 on rungoltaan alumiinia ja takaa lasipintainen. Takapinnassa on nanolitograafiatekniikalla valmistettu viimeistely, joka muodostaa takapintaan kaikissa värivaihtoehdoissa V:n muotoisen hohtavan liukuvärikuvioinnin.

Honor-uutuuden merkittävin tekninen erikoisuus on sen näytöstä löytyvä reikä etukameralle. Näyttö-etukameraratkaisu on täysin samanlainen kuin myös Kiinassa jo julkistetussa Huawei Nova 4:ssä, jonka kansainvälisestä myyntiintulosta ei ole vielä mitään tietoa. Kooltaan 6,4 tuumaisen LCD-näytön kuvasuhde on siis 19,25:9 ja tarkkuus 2310×1080 pikseliä. Halkaisijaltaan 4,5 millimetrin reiästä näytön vasemmasta yläkulmasta löytyy 25 megapikselin ja f/2,0-aukon etukamera.

View20:n näyttö-runkosuhde yltää Honorin mukaan 91,82 prosenttiin.

Takaa uudesta Honorista löytyy 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/1,8-koon aukolla. Oletuksena kamera tallentaa kuvat 12 megapikselin koossa, kun neljä pikseliä yhdistetään yhdeksi. Luonnollisesti kamerassa hyödynnetään myös tekoälyä, muun muassa kuvauskohteiden tunnistamiseen ja kuvaussäätöjen optimointiin sen perusteella.

Lisäksi takana View20:ssä on uusi 3D ToF eli time of flight -kamera. Se kykenee laser-säteen takaisin heijastumista mittaamalla tarkemmin 3D-mallintamaan 1 metrin etäisyyden sisällä olevia kohteita. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi joissakin peleissä (tuetut pelit nyt Fancy Darts ja Fancy Skiing. lisäksi ilmoitettu Fruit Ninja) yhdessä erikseen myytävän telakointiaseman kanssa, HDMI-kaapelilla tai langattomalla yhteydellä televisioon sekä tulossa olevassa 3D-mallinnussovelluksessa, minkä lisäksi kamera toimii apuna tietenkin myös perinteisessä muotokuvatilassa, jossa on nyt tarjolla tavanomaisen kaunistusefektin lisäksi myös hoikennusefekti.

Honor View20:n sisältä löytyy Huawein toistaiseksi terävintä kärkeä edustava Kirin 980 -järjestelmäpiiri. Honor-uutuuden jäähdytyksessä hyödynnetään myös puhelimen sisältä löytyvää lämpöä pois järjestelmäpiirin ympäriltä johtavaa nestettä sisältävää lämpöputkea, minkä ansiosta huipputehon pitäisi olla käytettävissä pidempään. Akun kapasiteetti View20:ssä on 4 000 milliampeerituntia ja se tukee 22,5 watin SuperCharge -pikalatausta. Liitäntöinä ovat sekä USB-C että 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Muistikorttipaikkaa Honor View20:ssä ei ole, kuten ei myöskään stereokaiuttimia tai tukea langattomalle lataukselle. Lisäksi puhelinta ei ole myöskään luokiteltu pöly- ja vesitiiviiksi.

Käyttöjärjestelmäversiona Honor-uutuudessa on heti Android 9 Pie osana Magic UI 2 -ohjelmistoa, joka on toistaiseksi kuitenkin käytännössä vain uudelleennimetty Huawein EMUI 9. Uutena ominaisuutena mukaan on tulossa Link Turbo, joka hyödyntää tekoälyn voimin älykkäästi sekä mobiiliverkko- että Wi-Fi-yhteyttä vaihtaen niiden välillä nopeampaan tai jopa yhdistämällä yhteydet toimimaan samanaikaisesti huippunopeuden saavuttamiseksi. Mukana on myös kolmas Wi-Fi-antenni puhelimen kyljellä äänenvoimakkuuspainikkeen alapuolella.

View20:n myötä Honor aloittaa myös yhteistyön Fortniten kehittäjän Epic Gamesin kanssa. Honor View20:n omistajat saavat yksinoikeudella Honor Guard -asukokonaisuuden Fortnite-pelissä

”Epic uskoo, että Fortniten kaltaisten korkealaatuisten pelien tarjoaminen älypuhelimille edustaa pelien tulevaisuutta. Honor View20 on ensiluokkainen laite, ja meillä on tämän yhteistyön ansiosta ilo kertoa, että Fortnite toimii Honor View20:ssä 60 fps:n kuvataajuudella”, Epic Gamesin perustaja ja toimitusjohtaja Tim Sweeney kertoo

Lisäksi Honor ja Epic Games kertoivat käynnistäneensä yhteistyön tiettyjen Honor-laitteiden optimoimiseksi Unreal 4 Engineä.

Honor View20:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,4 tuuman IPS LCD -näyttö kamerareiällä, 2310×1080 pikseliä 19,25:9-kuvasuhteella (398 PPI)
 • Sormenjälkilukija takana
 • Kaksoiskamera takana: pääkamera 48 megapikseliä f/1,8-aukolla ja 0,8 mikronin pikselikoolla (Sony IMX586 -kenno), lisäksi 3D ToF -kamera
 • 4K-videokuvaus
 • Etukamera 25 megapikseliä kiinteällä tarkennuksella ja f/2,0-aukolla
 • Kahdeksanytiminen Kirin 980 -järjestelmäpiiri (2x 2,6 GHz ARM Cortex-A76 + 2x 1,92 GHz ARM Cortex-A76 + 4x 1,8 GHz ARM Cortex-A55, Mali-G76-grafiikkasuoritin, Dual NPU -neuroverkkossuoritin)
 • 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (ei muistikorttipaikkaa)
 • Kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet, infrapunalähetin
 • GPS / GLONASS / BDS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / etäisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C ja 3,5 mm -liitännät
 • 4 000 milliampeeritunnin akku 22,5 watin pikalatauksella
 • Mitat 156,9 x 75,4 x 8,1 millimetriä
 • Paino 180 grammaa
 • Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio + Magic UI 2 (käytännössä sama kuin EMUI 9)

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja