MotoGP joutui perumaan yhden tärkeimmistä kisoistaan – promoottori valotti kauden pelastamiseksi tehtyä suunnitelmaa

MotoGP-kaudelta 2020 on peruttu lisää osakilpailuja. Tuorein peruutus koskee Japanin GP:tä, joka oli määrä ajaa 16.–18. lokakuuta. Motegin Twin Ring -radalla oli ajettu MotoGP-sarjan osakilpailu aina vuodesta 1999 lähtien.

Japanin GP:n peruminen on iso isku lajille, jonka huipputasolla kilpailee Hondan, Yamahan ja Suzukin kaltaisia japanilaisjättejä. Nousevan auringon maassa on kilpailtu yhtäjaksoisesti vuodesta 1986.

– MotoGP-perhe tekee kovasti töitä saadakseen kauden käyntiin ja järjestääkseen turvallisesti niin monta kilpailua kuin mahdollista. Tästä syystä on päätetty, että MotoGP:ssä ajetaan aina marraskuun puoliväliin saakka vain Euroopassa. Kaukokilpailuja ajetaan, jos ylipäätään mahdollista, vasta marraskuun puolivälin jälkeen, ja tämä saattaa olla Japanin GP:tä ajatellen liian myöhäinen ajankohta, MotoGP-promoottori Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta sanoo sarjan verkkosivuilla.

Ezpeletan kommentin pohjalta sopii siis odottaa, että 4. lokakuuta ajettava Thaimaan GP ja 1. marraskuuta ajettava Malesian GP tullaan vielä siirtämään tai perumaan.

MotoGP-kauden kisakalenteria on järjestelty alkuvuoden mittaan uusiksi useampaankin otteeseen. Ainakin toistaiseksi sarjan on määrä alkaa 9. elokuuta ajettavalla Tshekin GP:llä.

Kilpailuja on tällä hetkellä kalenterissa yhdeksän. Neljä GP:tä on siirretty myöhemmäksi, ja kaikkiaan kuusi GP:tä – mukaan lukien Suomen GP – on peruttu kokonaan. Viime viikolla kalenterista vedettin yli Britannian ja Australian GP:t.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja