Suomen MotoGP-kisan kohtalosta synkkä ennustus – "Moottoriurheilun järjestäminen heinäkuussa olisi ihme"

Ducatin MotoGP-tiimiä johtava Paolo Ciabatti ei usko sarjan palaavan tauolta vielä heinäkuunkaan aikana. Tämä tietäisi suuria vaikeuksia saada Euroopan kisoja mahtumaan tämän vuoden kisakalenteriin, mikä vaikuttaisi suoraan myös Suomen GP:n tilanteeseen.

Iitin KymiRingillä on tarkoitus ajaa ensimmäinen Suomen GP 12. heinäkuuta. Tällä hetkellä promootioyhtiö Dorna ja Kansainvälinen autoliitto FIA pohtivat kesäkuun Barcelonan, Saksan Sachsenringin ja Hollannin Assenin kisojen kohtaloa.

Näiden jälkeen seuraavana on vuorossa KymiRing. Senkin suhteen Ducati-pomo Ciabatti on varsin skeptinen tämän hetken koronavirusuutisoinnin keskellä.

– Moottoriurheilun järjestäminen heinäkuussa olisi ihme, Ciabatti kommentoi saksalaiselle Speed Weekille.

Espanjalaisella Dornalla on kovat paineet uusien päivämäärien löytämiseksi. Valencian osakilpailu siirrettiin jo kauden loppuun marraskuun 29. päivään, minkä lisäksi Espanjan Jerez ja Ranskan Le Mans ovat toistaiseksi ilman päivämääriä. Toukokuun 31. päivän kilpailu Italian Mugellossa on yhä kalenterissa, mutta siirto tuntuu maassa vallitsevan tilanteen takia väistämättömältä.

– Seuraamme tilannetta jatkuvasti. Jossain kohtaa on mahdollista pohtia turvallista kauden aloittamista. Täytyy miettiä, pitääkö yleisöä sulkea ulos, ja voidaanko ajaa vain Euroopassa, Ciabatti puntaroi.

Suomen GP:n jälkeen kalenterissa on lähes kuukauden tauko ennen 9. elokuuta järjestettävää Tshekin Brnon osakilpailua.

Ciabattin mukaan MotoGP:n on seurattava kalenterinsa kanssa F1-sarjan tekemiä ratkaisuja. Formuloissa kauden avaus on nyt merkitty kesäkuun 14. päivään Kanadan Montrealiin, mutta tämänkin tapahtuman peruminen on jo hyvin todennäköistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja