Motocrossrälläilijä pakeni poliisia Oulussa – kaahasi yli satasta ja aiheutti vaaraa päiväkodin alueella ja pyörätiellä

Oulun poliisilla oli eilen motocrosspyörän vauhdikas takaa-ajotilanne.

Poliisi on saanut kesän aikana useita ilmoituksia sekä valvontapyyntöjä erityisesti Ritaharjun ja Kuivasrannan alueella vaarallisesti ajaneesta motocrossmoottoripyörästä.

Täten poliisilaitoksen liikenneyksikön poliisipartiot olivat eilen suorittamassa liikenteenvalvontaa alueella, ja poliisi kiinnittikin huomiota Ritaharjun koululta lähteneeseen valottomaan motocrosspyörään.

Takaa-ajo alkoi

Paikalla ollut moottoripyöräpoliisi lähti motocrosspyörän perään. Kuljettajalle annettu pysähtymismerkki ei tuottanut tulosta.

– Tuossa vaiheessa motocrosspyörä oli kiihdyttänyt edelleen ja aloittanut pakenemisen poliisin pysähtymismerkistä huolimatta. Poliisin tehtävä liikennettä vaarantaneesta ajoneuvosta muuttui pakenevan seuraamistehtäväksi, poliisi kertoo tiedotteessa.

– Pakenevan seuraaminen on poliisille joka kerta riskejä sisältävä poliisitehtävä, mutta silti suurimpaan vaaraan itsensä asettavat kovaa vauhtia ajavat liikennepakenijat. Erityisesti pakenija asettaa suurimpaan vaaraan muut ihmiset, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Kuljettaja oli ajanut Ritaharjun ja Kuivasrannan alueella useammassa paikassa 100 km/h vauhtia sekä ajanut päiväkodin alueella, kuntopolulla ja pyörätiellä.

Poliisi tutkii rikosta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. Lisäksi kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja motocrossmoottoripyörä otettiin poliisille takavarikkoon.

Katso myös video ja lue juttu: Moottoripyöräpoliisi jahtasi Helvetin enkeliä Hangossa (tapausei liity yllä olevaan uutiseen)

Moottoripyöräpoliisi jahtaa Helvetin enkeliä Hangossa 2:57

Lue myös:

    Uusimmat