Järjetön takaa-ajo Heinolassa: Poliisi jahtasi vaarallisesti ajavaa moottoripyöräilijää jopa 200 km/h nopeudella

Hämeen poliisin mukaan sunnuntai-illalla Heinolassa tapahtui hurja takaa-ajo, jossa poliisi jahtasi moottoripyöräilijää jopa 200 kilometrin tuntivauhdilla.

Tilanne sai alkunsa Heinolan keskustassa, jossa poliisin moottoripyöräpartio oli havainnut moottoripyörän, johon oli kiinnitetty rekisterikilpi säännösten vastaisesti.

Poliisi yritti pysäyttää moottoripyöräilijän, mutta tämä lähti kiihdyttämään pakoon huomattavalla ylinopeudella. Motoristi ajoi muun muassa läpi liikenneympyrän viheralueen.

Motoristia jahtaavan poliisimoottoripyörän nopeus oli 167 kilometriä tunnissa jo ennen takaa-ajon siirtymistä moottoritielle. Moottoritiellä ajojahtia käytiin poliisin mukaan jopa 200 kilometrin tuntinopeudella. Pakeneva pyörä ohitteli autoja paluuliikenteen seassa vasemmalta ja piennarta käyttäen.

Pako päättyi marketin pihaan

Poliisin mukaan pyörä kääntyi lopulta liittymästä pois moottoritieltä ja pysähtyi kaupan pysäköintialueelle.

Pakenija oli parikymppinen mies ilman ajo-oikeutta. 600-kuutioiseen pyörään oli kiinnitetty kevytmoottoripyörän rekisterikilpi. Se oli myös liikennekäytöstä poistettu, ja varusteiltaan säännösten vastainen.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksena.

Poliisin mukaan hurjastelija otettiin kiinni hänellä voimassa olevan etsintäkuulutuksen takia ja vapautettiin sen jälkeen, kun kuulutuksen edellyttämät toimet saatiin hoidettua.

Lue myös:

    Uusimmat