16-vuotias mopoilija lähti karkuun moottoripyöräpoliisipartiota, sinnikäs pakomatka päättyi surkeasti

Nuori mopoilija aiheutti takaa-ajotilanteen lauantaina Riihimäellä.

Liikennepoliisisektorin moottoripyöräpartio oli suorittamassa ajotapavalvontaa lauantaina iltapäivästä Riihimäellä. Partio havaitsi Mattilantietä keskustan suunnasta tulevan kilvettömän mopon, joka kääntyi Uusi Herajoentielle. Partion lähdettyä mopon perään, lähti mopoilija pakenemaan partiota.

Ajoi nurmialueella ja yritti ojan yli partio kannoillaan

Mopoilija kiihdytti nopeutensa selvästi yli sallitun 40 km/h nopeusrajoituksen ajaen kevyenliikenteenväylällä. Mopoilija yritti karistaa moottoripyöräpartion kannoiltaan ajamalla nurmialueella ja yrittämällä ajaa ojan yli. Nuori mies kuitenkin kaatui yrityksessään ja partio sai 16-vuotiaan mopon kuljettajan kiinni.

Moposta oli viritelty moottoripyörä

Partion tarkastaessa mopon kuntoa, ilmeni, että se oli muutettu moottoripyöräksi. Mopoon oli vaihdettu isompi sylinteri, jolloin ajoneuvoluokka muuttuu moottoripyöräksi ja kuljettajalla olisi pitänyt olla moottoripyörän kuljettamiseen vaadittava ajo-oikeus.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksena.

Hämeen poliisi kertoo tiedotteessaan viikonlopun olleen muutenkin vilkas tehtävien osalta. Muuan muassa rattijuopumukset ja pahoinpitelyt pitivät poliisin kiireisenä.

Lue myös:

    Uusimmat