Morsian – vältä nämä mokat häissäsi

Useimmat muistavat oman hääpäivänsä yhtenä onnellisimmista päivistään. Silti pienet asiat voivat tuoda säröjä päivään ja tehdä siitä epätäydellisen. Muista tyypillisimmät virheet ja vältä ne, kun astelet itse avioliiton kultaiseen satamaan.

Kiire ja monta päällekkäistä hoidettavaa asiaa vaikuttavat siihen, että hääjuhla voi tuntua katastrofilta ainakin itse morsiamelle ja sulhaselle. Joitain asioita tulee harvoin ajateltua etukäteen, mutta silti niihin on hyvä varautua.

"Kunpa en olisi valvonut valmistellen häitäni koko yön"

Usein hääpaikan koristelu tapahtuu vasta edellisenä iltana, kestäen myöhään. Viimehetkelläkin riittää pientä tekemistä. Koita sopia etukäteen, että sekä morsian, että sulhanen voisivat vetäytyä rauhoittumaan kauneusunilleen hyvissä ajoin. Älkää jääkö viimeiseksi sulkemaan ovia ja valoja.

Oikea aika kuville

Hääkuville kannattaa varata aika häiden alussa tai jopa etukäteen. Kuvauksen oranisoiminen kesken häiden vie rutkasti aikaa ja myös pakottaa häävieraat jonottelemaan. Voisiko kuvaushetki olla järjestetty jo vihkipaikan pihalle, tai heti hääjuhlan alkuun?

Sopikaa, että joku luotettava henkilö järjestää kuvaushetken niin, ettei hääparin tarvitse juosta pyydystämässä anoppeja ja serkkuja yhteiskuvaan.

Erityisesti kuvat, joissa on vain morsian tai sulhanen, voi järjestää myös ennen vihkimistä.

Älä anna valokuvaajalle liikaa aikaa

Häissä täytyy olla myös maagisia hetkiä, jolloin ei tarvitse poseerata valokuvaajalle. Nauttikaa siis kakun leikkaamisesta ja häätanssista rauhassa, ja sopikaa, ettei ikimuistoisten hetkien kohdalla tarvitse keskittyä hymyilemään kameralle.

Hetki aikaa sulhasen kanssa

Todellisuudessa hääpäivänä itse hääparin kahdenkeskinen aika jää hyvin vähälle.

Sen jälkeen kun olette sanoneet tahdon, kävelette ulos onnittelujen saattelemana, poseeraatte kameroille ja kiirehditte aikataulun mukaan juhlapaikalle vastaanottamaan vieraita.

Istutte vierekkäin syömässä, mutta ette välttämättä saa koskaan aikaa vaihtaa muutamaa sanaa kahden kesken. Illalla olette liian väsyneitä juhlan ja juhlajärjestelyjen jäljiltä.

Sopikaa siis kaasojen ja bestmanin kanssa, että saavutte hieman myöhässä juhlapaikalle ja nauttikaa päivän aikana myös hetki toisistanne. Voitte käydä nauttimassa juoman kahden kesken, tai sulkeutua esimerkiksi hotellihuoneeseen tai muuhun yksityiseen paikkaan.

Puheen valmistelemattomuus

Usein puheiden pitäminen inspiroi muita pitämään puheita. Bestmanin jälkeen on kaason vuoro, ja sen jälkeen itse morsian tai sulhanen saattaa innostua pitämään puhetta. Useimmiten hääparilla ei kuitenkaan ole mitään sanottavaa valmisteltuna. Miettikää siis etukäteen jotain pientä, mitä voisitte häävieraillenne sanoa.

AVA / Siiri L'Ecuyer

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja