Mainos

Moottoritien levähdysalueen kupeessa oli Rivotril-kätkö – se oli yksi monista, sillä Suomeen tuotiin puolen vuoden aikana yli miljoona "euron pilleriä"

24:46
Euron huumenapit tulivat jäädäkseen.

Helsingin käräjäoikeus langetti yhteensä 36 vuotta vankeutta niin sanotussa miljoonan Rivotril-pillerin jutussa. Pisimmän tuomion sai romanialainen Florin Miclescu, 8 v 8 kk. 

Katso Rikospaikan videolta juttu Rivotril-kaupasta.

Tässä jutussa klonatsepaamia sisältäviä Rivotril-tabletteja tuotiin Suomeen ja myytiin täällä kesäkuusta 2018 tammikuuhun 2019.

Huumetabletteja tuotiin Romaniasta pakettiautoilla, joissa oli 6-7 laatikkoa kerralla. Jokaisessa laatikossa oli 300 purkkia ja purkissa sata tablettia. Yhdessä pakettiautollisessa oli siten noin 200 000 rivotril-tablettia. Kun salakuljetuskertoja oli kuusi, niin pillereitä tuli yli miljoona.

Laatikot kätkettiin maanteiden levähdysalueiden lähellä sijaitseviin maastokätköihin, joista niitä kaupattiin eteenpäin. Tällainen paikka oli mm. Keravalla Lahden moottoritien Leppäkorven levähdysalueen kupeessa.

Kauppoja tehtiin myös parkkipaikoilla ja huoltamoilla Keski-Uudellamaalla ja Vantaalla. Metsäkätköjä oli mm. Keravalla Kiloontien metsikössä.

Joskus kätköt olivat parin minuutin kävelymatkan päästä tiestä, joskus syvemmällä metsällä. Välillä kätköjä oli unohdettu.

Voitot Romaniaan

Tukkukaupassa hinta oli 35 euroa purkki. Kakkosportaassa, niitä myytiin 55-70 eurolla ja katukaupassa hinta oli noussut sadan euron tienoille.

Voittorahoja lähettiin Romaniaan, josta pillerit Suomeen tuotiin. Rahalähetyksissä käytettiin bulvaaneja Itäkeskuksesta

Osa syytetyistä myönsi tekemisiään poliisikuulusteluissa tai oikeudessa. Pisimmän tuomion saanut Florin Miclescu kiisti olleensa missään tekemisissä Rivotril-tablettien kanssa. Hän kertoi elättävänsä itsensä autokaupoilla.

Euron pillerit

Rivotriliä saa Suomessa reseptillä Rivatril-nimellä esimerkiksi epilepsian hoitoon. Kadulla pillereitä käytetään usein sekaisin alkoholin kanssa ja niitä on myyty Helsingissä euron kappalehintaan.

Oikeus tuomitsi 30-vuotiaan Miclescun 8 vuoden 8 kuukauden vankeustuomioon. Hänet määrättiin maksamaan valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynyt 352000 euroa.

Oikeus piti häntä Suomen osalta pääroolissa, vaikka koko jutun päätekijä olisikin Romaniassa. Hänen syykseen katsottiin yli miljoona tablettia.

Tilauksia vastaan ottanut ja huumeita toimittanut 18-vuotias Alina-Madalina Furcaru sai viiden vuoden tuomion niin ikään törkeästä huumausainerikoksesta. Hänen rangaistustaan alennettiin nuoren iän takia ja siksi, että hän kertoi tapahtumista kuulustelussa.

Said Jaribian, 38, oli alamyyjä kuten myös Pavlo Gusiv, 22 ja Soheil Jaribian, 23.

Said Jaribian tuomittiin 140000 tabletista 4 v 8 kk vankeuteen. Gusiv sai 94000:sta tabletista 3 v 9 kk. ja Soheil Jaribian 114000 tabletista 4 vuotta.

Lisäksi neljä romanialaista tuomittiin vähäisemmistä määristä hieman yli kahden vuoden vankeustuomioon. Ainoan ehdollisen tuomion sai kerran autokuskina toiminut suomalaismies.

Oikeus määräsi kaikki ehdottoman tuomion saaneet vangittaviksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja