Poliisi: Ainoastaan yksi loukkaantui Kellokosken ampumavälikohtauksessa – hänkään ei saanut vammoja ampuma-aseesta

3:02
MTV Kellokosken ammuskelupaikalla – tämä kaikki tapauksesta tiedetään nyt.

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi sunnuntai-iltana tiedotteessaan, että Tuusulan Kellokoskella tapahtuneessa ampumisessa loukkaantui yksi ihminen.

Aiempien tietojen mukaan loukkaantuneita olisi ollut useita, mutta poliisin tutkimuksissa selvisi, että loukkaantuneita oli vain yksi. Hän ei poliisin mukaan saanut vammoja ampuma-aseesta eikä loukkaantunut vakavasti.

Poliisille ilmoitettiin sunnuntaiaamuna noin kello kahdeksan aikaan, että Kellokoskella Rajalinnan teollisuusalueella sijaitsevassa rakennuksessa kuultiin useita laukauksia.

Poliisi sai ilmoituksia tapahtuneesta sekä paikalla olijoilta että ulkopuolisilta henkilöiltä. Ilmoitusten mukaan laukauksia kuultiin sekä rakennuksen sisältä että sen pihalta. Poliisi sai tiedotteen mukaan tilanteen hallintaansa noin puoli yhdeksältä aamulla. 

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi tapauksesta Twitterissä.

Poliisi kertoi ottaneensa kaikki paikalla olleet kiinni. Yhteensä kiinni otettuja on kymmenen. Heidän osuuttaan tapahtumiin selvitetään.

Tapausta tutkitaan muun muassa murhan yrityksenä.

Tunnelma alueella oli paikalla olleen STT:n kuvaajan mukaan puolilta päivin hyvin rauhallinen. Hän kertoo, että varsinaiselle tapahtumapaikalle ei päässyt, koska poliisi oli eristänyt alueen.

Hän kertoo tuleensa paikalle ehkä hieman ennen kahtatoista, ja silloin paikalla oli muutamia poliisiautoja. Myöhemmin alueelle tuli vielä lisää poliiseja.

Tapahtumapaikka moottoripyöräkerhon tilojen läheisyydessä

Poliisin mukaan tapahtumapaikka sijaitsee Mestarintiellä. STT:n tietojen mukaan Mestarintiellä on järjestetty eilen moottoripyöräkerho Viikinki MC:n juhlat. Poliisi kertoo STT:lle, että vielä ei ole minkäänlaista näyttöä siitä, että tapaus liittyisi Viikinki MC:hen.

STT:n tietojen mukaan Mestarintiellä sijaitsevassa Viikinki MC:n kerhotalossa vietettiin lauantai-iltana erään kerhon jäsenen 40-vuotispäiviä.

Juhlissa oli paikalla viitisenkymmentä ihmistä, sekä Viikinki MC:n että muiden moottoripyöräkerhojen jäseniä. Useilla oli kerholiivit yllään. Osa vieraista vaikuttaa olleen muita kuin moottoripyöräkerhojen jäseniä. Naisia oli jopa noin puolet juhlaväestä.

Paikalla ei STT:n tietojen mukaan ainakaan juhlien alkupuolella ollut sellaisten tunnettujen liivijengien jäseniä, jotka ovat olleet runsaasti tekemisissä poliisin kanssa. Nämä jengit tunnetaan muun muassa huumekaupasta ja väkivaltarikoksista.

Viikinki MC -moottoripyöräkerhon Facebook-sivulla on viime aikoina julkaistu lähinnä päivityksiä, joissa toivotetaan jäseniä tervetulleiksi kerhotalolla pidettäviin illanviettoihin. Lisäksi kesäkuun alkupuolella on julkaistu pitkähkö teksti, jossa arvostellaan poliisin toimintaa Hämeenlinnassa toukokuussa järjestetyn Biker Meeting -tapahtuman yhteydessä.

STT ei sunnuntaina tavoittanut Viikinki MC -moottoripyöräkerhon edustajia kommentoimaan tapahtumia. 

Juttua päivitetty kauttaaltaan 23.10.2022 klo 17.34 ja 21.02.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja