Mainos

Moottoripyöräjengiin kytkeytynyt suomalaismies järjesteli amfetamiinisalakuljetusta – kuriiri napattiin Saksassa

Keskusrikospoliisi ja tulli ovat tutkineet yhteistyössä törkeää huumausainerikosta, jossa Lohjalla asuvan noin 50-vuotiaan miehen epäillään järjestelleen amfetamiinin salakuljetusta Hollannista Suomeen.

Saksan tulli pysäytti viime vuoden joulukuussa 37-vuotiaan miehen Kölnissä, takavarikoiden autosta noin 9,5 kiloa amfetamiinia ja noin 200 grammaa hasista. Miehen epäillään noutaneen aineet samana päivänä Hollannista, tarkoituksenaan salakuljettaa ne Suomeen.

Puuhamies 50-vuotias Lohjalta

Esitutkinnan perusteella uskotaan, että Saksassa kiinnijäänyt oli salakuljetusmatkalla Lohjalla asuvan 50-vuotiaan toimeksiannosta. Miehen epäillään käyneen aiemmin vuonna 2015 Keski-Euroopassa sopimassa huumausaineiden hankkimisesta.

Hänen epäillään muun muassa hankkineen salakuljetuksessa käytetyn auton, yhteydenpitoon tarvittavan prepaid-liittymät ja puhelimet sekä antaneen yksityiskohtaiset ohjeet aineita hakeneelle miehelle liittyen huumeiden vastaanottoon ja salakuljetukseen liittyen.

Kytkös moottoripyöräjengiin

Syksyllä 2016 löydettiin noin 50-vuotiaan miehen kiinnioton yhteydessä 280 grammaa amfetamiinia tämän asunnon kellarikomerosta. Mies on aiemmin tuomittu vastaavanlaisista rikoksista ja hän on Diablos MC -moottoripyöräkerhon jäsen. Diablos MC on Bandidoksen kannattajakerho.

Esitutkintapöytäkirja on 50-vuotiaan miehen osalta siirretty syyteharkintaan Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastoon. Salakuljetuksesta kiinnijäänyt 37-vuotias mies tuomittiin Saksassa vankeusrangaistukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.