Moottoripyöräilijä pudotti puhelimensa, perhe luuli hänen kuolleen – syynä uuden iPhonen ominaisuus

Upouuden puhelimen putoaminen moottoripyörän kyydistä tielle harmittaisi ketä tahansa. Tällä kertaa lipsahduksesta aiheutui paljon suurempaakin huolta.

Apple esitteli aiemmin syyskuussa iPhone 14 -puhelinmallistonsa, jonka uusiin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa kolarintunnistus. Kolarin sattuessa puhelin voi auttaa ottamaan yhteyden hätäkeskukseen ja ilmoittamaan ICE-yhteyshenkilöille.

Kun iPhone havaitsee vakavan autokolarin, se näyttää hälytyksen ja käynnistää automaattisesti hätäpuhelun noin 20 sekunnin kuluttua, ellei puhelua peruta. Automaattipuhelussa iPhone toistaa hätäkeskukselle ääniviestin, jossa kerrotaan, että käyttäjä on ollut vakavassa kolarissa ja välittää viranomaisille sijaintitiedot.

Ominaisuutta on laajalti hehkutettu, mutta muun muassa supersuosittu teknologiatubettaja Marques Brownlee pohti omassa iPhone 14 -arviossaan, kuinka herkästi puhelin tekee virhetulkintoja.

Moottoripyöräilijän perhe koki kauhunhetkiä

Yhdysvaltalaisen Jalopnik-julkaisun toimittaja Douglas Sonders kertoo arvostavansa uuden puhelimensa turvaominaisuutta suuresti, vaikkakin hänen läheisilleen se tarjosi kolmen vartin edestä kammottavaa huolta.

Sonders oli ollut kavereineen moottoripyöräajelulla New Yorkissa. Hänen tuliterä iPhonensa oli ohjaustankoon kiinnitetyssä telineessä, mutta kiinnitys ei pitänyt Sondersin ajettua moottoritiellä töyssyyn noin satasen vauhdissa, ja puhelin putosi tielle. Hän ei kuitenkaan lähtenyt hakemaan epäilemättä varsin huonoon kuntoon mennyttä iPhoneaan takaisin liikenteen seasta, vaan jatkoi matkaansa pysähtymättä.

Vaikka Sonders oli huolissaan lähinnä varapuhelimen hankkimisesta, oli hänen perheellään suurempia murheita. Puhelin oli nimittäin ilmoittanut "kolarista" sekä poliisille että Sondersin perheenjäsenille, joiden hän kertoo olevansa muutenkin huolissaan hänen moottoripyöräharrastuksestaan. Perhe yritti saada mieheen yhteyden, mutta ei ymmärrettävästi onnistunut siinä.

Vasta siinä vaiheessa, kun Sonders oli paikallisessa Apple Storessa hakemassa itselleen uutta puhelinta ja törmäsi siellä tuttavaansa, sai hän kuulla koko perheensä olevan sydän syrjällään ja luulleen hänen kuolleen. Sonders piti ystävänsä sanoja ensin pelkkänä vitsinä, kunnes ystävä vakuutti automaatti-ilmoituksen saaneen heidät huolesta suunniltaan.

Sondersin perheenjäsenet olivat soitelleet kaupungin lukuisiin sairaaloihin, ja hänen tyttöystävänsä oli lähtenyt välittömästi ajamaan New Yorkiin neljän tunnin matkan takaa. Helpotus oli kuitenkin suuri, kun Sonders ilmoitti perheelleen olevansa aivan kunnossa.

– Hienoa, että Applen kolarintunnistus toimii, mutta harmi vain, että pelästytin perheeni.

Ei enää noloja tuherruksia! Näin piirrät iPhonen kuviin siistejä merkintöjä 0:55
KATSO MYÖS: Ei enää noloja tuherruksia! Näin piirrät iPhonen kuviin siistejä merkintöjä

Lähteet: Jalopnik, Apple

Lue myös:

    Uusimmat