Moottoripyöräilevä itsemurhapommittaja törmäsi bussiin Kabulissa, useita kuoli

Afganistanin Kabulissa ainakin seitsemän ihmistä on kuollut ja yli 20 haavoittunut väkivaltaisissa iskuissa. Asiasta kertoo maan sisäministeriö.

Yksi iskuista tapahtui itsemurhapommittajan törmättyä moottoripyörällä bussiin kaupungin itäosassa, ja yksi oli tiettävästi autopommi. Lisäksi kaupungissa on tapahtunut kolmas isku.

Ministeriön mukaan bussi kuului maan kaivoksista ja polttoaineesta vastaavalle ministeriölle. Vielä ei ole selvää, tulivatko kaikki uhrit bussi-iskussa vai kaikissa kolmessa iskussa. Terveysministeriön edustaja on antanut samat uhriluvut kuin sisäministeriö.

Mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut iskujen tekijäksi

Afganistanissa järjestetään syyskuussa presidentinvaalit, joiden virallinen kampanja-aika alkaa muutaman päivän kuluttua. Väkivalta on lisääntynyt viime aikoina, vaikka maassa käydään Yhdysvaltain johdolla myös rauhanneuvotteluita. Joidenkin asiantuntijoiden mukaan iskuja tehdään neuvotteluasemien parantamiseksi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut haluavansa maansa sotilaat ulos Afganistanista mahdollisimman pian. Aiemmin tällä viikolla Trump herätti raivoa Afganistanissa toteamalla, että hän voisi helposti voittaa sodan, mutta ei halua "tappaa kymmentä miljoonaa ihmistä" tai "pyyhkiä Afganistania maan pinnalta".

YK:n mukaan viime vuonna Afganistanin sodassa kuoli yli 3 800 ihmistä, joista yli 900 oli lapsia.

Lue myös:

    Uusimmat