Monipuolinen avokado korvaa maitotuotteet eri ruoissa

Korvaa maitotuotteet eri ruoissa avokadolla. Lue, miten se onnistuu!

Avokadosta on muuhunkin kuin guacamoleen ja salaatteihin. Olitpa sitten vegaani, laktoosi-intolerantti tai olipa syysi vähentää maitotuotteita ruokavaliostasi mikä tahansa, avokado tekee siitä helppoa!

Avokadon koostumus on kermainen ja se tuo ruokiin kuitua, B-vitamiineja ja sydänystävällisiä rasvoja, mutta se voi myös korvata maidon, voin, kerman tai juuston erilaisissa ruoissa. Lue, miten!

Leivonnaiset ja voi

Kukaan ei huomaa, jos vaihdat brownie-reseptin voin avokadoon. Loppujen lopuksi saat aikaan täyteläisiä ja meheviä leivonnaisia, joissa on vähemmän kilokaloreita ja kolesterolia kuin yleensä. Vaihto on myös helppo tehdä. Korvaa puolet reseptin voista muussatulla avokadolla. Voi olla suuri houkutus korvata koko voimäärä, mutta silloin lopputulos voi lässähtää.

Kastikkeet ja juusto sekä kerma

Joskus mikään ei maistu paremmalta kuin kermainen pasta. Et kuitenkaan tarvitsee, voita, kermaa tai juustoa, kun laitat tehosekoittimeen avokadoa, oliiviöljyä, valkosipulia ja lempiyrttejäsi ja -mausteitasi. Koostumukseltaan kermainen pastakastikkeesi on pian valmis. Kokeile avokadoa myös salaatinkastikkeisiin.

Jäätelöherkut ja kerma

Tee vegaanijälkiruoka tai vähennä maitotuotteiden määrää vain hieman jäätelöherkkujen resepteissä käyttämällä avokadoa. Sekoita tehosekoittimessa vaikkapa avokadoa, kreikkalaista jogurttia, mantelimaitoa sekä hieman vettä. Lisää vielä vaniljauutetta, hieman matcha-jauhetta sekä hunajaa. Kaada seos mehujäämuotteihin ja pakasta yön yli.

Smoothiet ja maito

Smoothien voi tehdä myös terveellisesti. Laktoosi-intoleranteille avokado on pelastus, kun halutaan täyteläisen kermainen smoothie ilman maitoa. Kun heität avokadoa joukkoon mukaan, juomasta tulee heti paksumpi ja kermaisempi, hieman kuin pirtelö.

LUE MYÖS:

Miten syntyy avokadosmoothie? Katso video!

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat