Moninkertainen olympiavoittaja Simone Biles palasi pitkältä kilpailutauoltaan mestarin elkein

Voimistelutähti Simone Biles vetäytyi moniottelun finaalista Tokiossa – näin ulkoiset paineet vaikuttavat urheilijoihin 2:10
Simone Bilesin kilpailutauko alkoi vetäytymisestä moniottelun finaalista Tokion olympialaisissa vuonna 2021.

Telinevoimistelun moninkertainen olympiavoittaja, Yhdysvaltojen Simone Biles on palannut lähes kahden vuoden mittaiselta kilpailutauoltaan. Biles otti lauantaina kotimaassaan osaa U.S. Classic -kilpailuun ja vei heti voiton kotiin.

Paluukilpailussaan Biles, 26, keräsi kaikkiaan 59,100 pistettä.

– Se tuntui todella hyvältä, varsinkin kaiken sen jälkeen, mitä edellisen vuoden aikana on tapahtunut, Biles sanoi.

– Palasin tänne ja tein sen, mitä olin harjoitellut, joten olen erittäin tyytyväinen tulokseen.

Lauantaina Biles aloitti suorituksensa eritasonojapuista, joissa hänet palkittiin vahvasta suorituksestaan 14,000 pisteellä, mikä oli kolmanneksi paras tulos.

Kilpailun parhaat pisteet Biles puolestaan nappasi puomilta (14,800), permannolta (14,900) ja hypystä (15,400).

Toiseksi lauantaina sijoittui 19-vuotias Leanne Wong, jonka pistesaldo oli 54,100. Kolmanneksi ylsi puolestaan 17-vuotias Joscelyn Roberson pistein 54,050.

Mestari keskittyi henkiseen hyvinvointiinsa

Simone Biles kilpaili lauantaina ensimmäistä kertaa sitten Tokion kesän 2021 olympialaisten. Tuolloin Biles oli yksi kisojen suurimmista tähdistä sillä hän oli voittanut Riossa 2016 neljä kultaa ja yhden pronssin. Tokiossa Biles kuitenkin keskeytti neliottelun ja jätti telinefinaalit välistä lukuun ottamatta puomia, josta hän sai pronssin.

Biles kertoi, että hänen oli yhtäkkiä vaikeaa hahmottaa asentoaan ilmassa ja että hän halusi keskittyä henkiseen hyvinvointiinsa.

Päätös tuotti valtavasti keskustelua ja jakoi ihmisiä kahteen leiriin. Toiset antoivat mestarille täyden tukensa, toiset pitivät häntä luovuttajana.

Kilpailutauon aikana Biles avioitui NFL-joukkue Green Bay Packersin takapuolustaja Jonathan Owensin kanssa.