Särö täydellisyyteen: Olympiatähti Simone Biles reagoi hyytävällä tavalla outoihin virheisiin – "Haluan kuolla"

Tähtivoimistelija Simone Bilesilta ennennäkemättömiä suorituksia USA:n mestaruuskisoissa 0:45
Simone Biles on tehnyt useita ennennäkemättömiä suorituksia voimistelussa. Niistä yksi nähtiin USA:n mestaruuskisoissa vuonna 2019.

Voimistelutähti Simone Biles pettyi raskaasti Yhdysvaltojen olympiakarsinnoissa sunnuntaina, vaikka varmisti paikkansa Tokion kisoihin voittamalla karsintakilpailun. 

Urallaan ennätykselliset 19 maailmanmestaruutta ja yhteensä 25 MM-mitalia voittanut Biles on dominoinut naisten voimistelua viime vuodet, eikä häneltä ole totuttu näkemään epäonnistumisia kisa-areenoilla. 

Sunnuntaina St. Louisissa tällainen nähtiin – ainakin Bilesin standardeilla – vaikka hän varmisti Tokion-paikkansa kokonaiskisan voitolla pistein 118,098. 

Biles muun muassa putosi puomilta, minkä jälkeen hänen jalkaansa ja nilkkaansa hoidettiin. Lisäksi hän teki hänelle oudon virheen eritasonojapuilla. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Nelinkertaisen olympiavoittajan kuultiin tässä vaiheessa sanovan kilpasiskoilleen "haluan kuolla". 

– Olin todella poissa tolaltani. Kaikki tänne tulleet antoivat parhaansa, enkä minä pystynyt parhaaseen suoritukseeni. Siihen olin eniten pettynyt, 24-vuotias Biles kommentoi. 

– Olen ollut todella tunteellinen läpi viikon. En voi uskoa, että olympiakarsinnat ovat taas täällä. Tämä matka on ollut epätodellinen, sillä olen täällä taas viisi vuotta myöhemmin kilpailemassa, Biles summasi viitaten myös koronapandemian aiheuttamaan viivästykseen. 

Yhdysvallat on voittanut naisten voimistelun joukkuekilpailun olympiakullan kahdesti peräkkäin. Sunnuntain karsintojen perusteella päätetty joukkue Biles–Sunisa LeeJordan ChilesGrace McCallum on suosikki myös Tokiossa. 

Lue myös:

    Uusimmat