Monimiljonääri hyökkäsi naisjalkapalloilun kimppuun – lajipomo ärähti: "Siinä mennään rajan yli"

Norjalainen monimiljonääri Trygve Hegnar latasi Finansaviseniin kirjoittamassaan kolumnissa kovaa kritiikkiä naisjalkapalloilusta. Norjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Lise Klaveness kutsui Hegnarin lausuntoja naisvihaksi.

Norjan naisten jalkapallomaajoukkue oli MM-turnauksen alkuvaiheessa myrskyn silmässä, kun se ensin koki avauspelissään tappion Uudelle-Seelannille ja Sveitsi-ottelusta penkitetty supertähti Caroline Graham Hansen kritisoi voimakkaasti toisen ottelun jälkeen päävalmentaja Hege Riiseä kokoonpanovalinnoistaan. Graham Hansen pyysi jälkikäteen anteeksi puheitaan.

Päätöspelissään Norja voitti Filippiinit 6-0-lukemin ja varmisti jatkopaikkansa. Ennen lohkovaiheen päätöspeliä julkaistussa kolumnissa monimiljonääri Trygve Hegnar kutsui naisjalkapalloilua "surkeaksi, erittäin heikoksi" ja kuvaili pelaajia "primadonniksi". Norja lajiliiton puheenjohtaja Klaveness ei katsonut Hegnarin kirjoitusta hyvällä.

– Se on surullista, että meillä on vuonna 2023 päätoimittaja, joka käyttää alustaansa hyökätäkseen naisjalkapalloilua vastaan, Klaveness sanoi VG:lle.

Norjalaispomo ymmärtää, että heikosti suoriutuvalle maajoukkueelle tulee kritiikkiä, oli sitten kysessä naisten tai miesten maajoukkue.

– Pelaajat saavat kestää sitä. Mutta heidän ei pidä kestää sitä, että heitä nöyryytetään urheilijoina. Sitä meidän muiden ei tule myöskään hyväksyä. Se menee rajan yli, mitä pelaajien tarvitsee kestää. Tunnen kaikkien pelaajien ja nuorten jalkapalloilijatyttöjen puolesta velvollisuutta tukahduttaa tällainen naisviha, Klaveness totesi.

Norja kohtaa MM-turnauksen neljännesvälierissä Japanin, joka kukisti päätösottelussaan Espanjan peräti 4-0. Norjan lohkossa toiseksi tullut Sveitsi pelaa Espanjaa vastaan.

 

Lue myös:

    Uusimmat