Tyly selkäsauna – hallitseva olympiavoittaja ulos MM-turnauksesta

Jalkapallon naisten MM-lopputurnauksen toinen järjestäjämaa Australia tarvitsi kipeästi voittoa Kanadasta tarratakseen kiinni jatkopaikkaan B-lohkon päätöskierroksella. Voiton Australia myös otti, kun se kaatoi Kanadan 4–0.

Samalla Australia nappasi jatkopaikan kipuamalla lohkon kolmannelta tilalta sen voittajaksi. Australian Hayley Raso vastasi joukkueensa molemmista maaleista avausjaksolla laittaen pallon pömpeliin 9. minuutilla ja toistamiseen puolen tunnin päästä.

Australian juhlia jatkoi toisella jaksolla Caitlin Foordin esityöstä Mary Fowler vajaan tunnin pelaamisen kohdalla. Australian 4–0-osuman niittasi puolestaan rangaistuspotkusta lisäajalla Stephanie Catley. Tappion saattelemana hallitseva olympiakultamitalijoukkue Kanada pullahti lohkokakkosen paikalta kolmanneksi ja samalla ulos turnauksesta.

B-lohkon kärjessä päätöskierrokselle lähtenyt Nigeria pelasi Irlannin kanssa 0–0-tasapelin selviten 16 parhaan joukkoon pudotuspeleihin lohkonsa kakkossijalta.