MM-joukkueelta erikoinen ratkaisu kohtalonottelun alla – Norjassa kohahdettiin: "Vaikea ymmärtää"

Jalkapallon naisten MM-kisat käyntiin – näitä maita ja pelaajia kannattaa seurata 2:29
Katso videolta: Näitä pelaajia ja maita kannattaa seurata MM-kisoissa.

Norjalaismediat kertovat, että maata MM-kisoissa edustavat Barcelona-tähdet Caroline Graham Hansen ja Ingrid Syrstad Engen aloittavat vaihtopenkiltä tiistain kohtalonottelussa Sveitsiä vastaan. Päätös on aiheuttanut ihmetystä Norjassa.

Norja kohtaa tiistaina aamupäivällä Suomen aikaa Sveitsin ja se tarvitsee todennäköisesti ottelusta voiton, jotta jatkohaaveet pysyisivät yllä. Norjalaismedioiden mukaan joukkueessa on ryhdytty radikaaleihin muutoksiin, sillä maan suurimpiin tähtiin kuuluvat Graham Hansen ja Syrstad Engen aloittavat ottelun vaihtopenkiltä.

Norja koki MM-turnauksen avausottelussaan 0-1-tappion Uudelle-Seelannille. Graham Hansenilla oli avauspelin jälkeen kurkkukipua, mutta hän palasi harjoituksiin maanantaina. NRK:n mukaan hänet on pudotettu avauskokoonpanosta taktisien syiden takia. Graham Hansen viimeisteli viime kaudella 13 maalia ja antoi yhdeksän maalisyöttöä. 

Sekä Graham Hansen että Syrstad Engen olivat avauskokoonpanossa ensimmäisessä ottelussa. Nyt heidän pudottaminen vaihtopenkille on aiheuttanut ihmetystä Norjassa.

– Minun on vaikea ymmärtää, mitä he ajattelevat, entinen maajoukkuetähti Ingrid Ryland sanoi VG:lle.

Myös entinen pelaaja ja nykyinen toimittaja Jan Åge Fjörtoft on kriittinen.

– Emme onnistu siinä, että saisimme yhtä maailman parhaimmista pelaajista tarpeeksi mukaan peliin. Mitä teemme? Kyllä, otamme Caroline Graham Hansenin penkille Norjan täysin ratkaisevassa ottelussa MM-kisoissa, Fjörtoft kirjoitti Twitterissä.

Norjan ja Sveitsin välinen ottelu käynnistyy tiistaina kello 11. Mikäli Uusi-Seelanti voittaa omassa ottelussaan Filippiinit, ei Norja saa hävitä Sveitsille.

Lue myös:

    Uusimmat