"Monille on totaaliyllätys, kuinka paljon elämä muuttuu" – miten jaksaa lapsiperheen raskastakin arkea?

7:36

Huomenta Suomen vieraana kävivät Huono äiti -blogiyhteisön perustaja Sari Helin ja kahden lapsen äiti Noora Shingler.

– Kyllähän jokainen tajuaa, että kun perheeseen tulee lapsi, elämä muuttuu. Mutta tuntuu, että monille on totaaliyllätys, kuinka paljon se muuttuu, kahden lapsen äiti Noora Shingler sanoo.

Aiheena on lapsen saaminen ja lapsiperhearki – elämänvaihe, joka voi olla ajoittain myös raskas. Aiheesta keskusteltiin Huomenta Suomessa 9.1.2018.

Saako äiti tai vanhempi valittaa, jos elämä tuntuu raskaalta? Huono äiti -blogiyhteisön perustaja Sari Helin uskoo, että äitikin saa valittaa, mutta tietyin ehdoin.

– Toki äitien ei olisi hyvä valittaa muiden tekemisistä, vaan keskittyä omaan valittamiseen. Ei valittaa siitä, mitä kaveri tekee, Helin sanoo.

Shinglerin mukaan äitiyspakkauksessa tulee mukana lapsenhoito-ohje, mutta parisuhteen hoitoa ei opeteta.

– Pariskuntien pitäisi mielestäni muistaa se, että ennen kuin kaikki on huonossa jamassa, olisi tärkeää pitää omaa aikaa, Shingler sanoo.

Oman ajan ottaminen voi tuntua hölmöltä tai turhalta, jos kotona on kaikki hyvin. Silti pariskunnan keskinäiset hetket ovat Shinglerin mielestä äärimmäisen tärkeitä.

Millaisia konkreettisia vinkkejä lapsiperhearkeen voisi antaa? Miten Excel liittyy perhearkeen? Katso videolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja