Mainos

Monilla väärä käsitys – tällä värillä koti tulisi asiantuntijoiden mukaan maalata

Jos aiot maalata kotisi seinät, tee se tällä värillä! Yksi väri nousi ylitse muiden tutkimuksessa, joka selvitti seinän värien vakutusta ihmisten tunteisiin. 

Kiinteistösivusto HomeLightin selvityksen mukaan kotien suosikkiväri näyttäisi nykyisin olevan neutraali harmaa. Vaikka harmaa on kieltämättä trendikäs väri, tuoreen selvityksen mukaan kyseinen väri voi lisätä negatiivisia ajatuksia.

Vihreää on puolestaan tähän asti pidetty erinomaisena vaihtoehtona, koska sillä on uskottu olevan rauhoittavia vaikutuksia. Tässä tutkimuksessa vihreän värin havaittiin kuitenkin häiritsevän miesten keskittymiskykyä. Mikä on sitten paras valinta? 

"Turvallisuudessa ei ole mitään vikaa"

Tutkimusta varten kerättyjen tietojen sekä kiinteistöalan ammattilaisten haastattelujen perusteella tultiin siihen tulokseen, että on olemassa yksi väri ylitse muiden – ja se on beige. Beige on selvityksen mukaan ainoa värisävy, joka ei häiritse eikä herätä negatiivisia reaktioita.

Myös kiinteistönvälittäjät rakastavat kyseistä väriä, sillä se antaa enemmän valinnanvapautta sisustusratkaisujen suhteen.

– Beige on klassinen. Se on hienostunut ja rauhoittava. Se ei ole trendikäs ja ihmiset saattavat kutsua sitä turvalliseksi valinnaksi, mutta mitä vikaa on turvallisessa? suunnittelija John De Bastiani toteaa. 

Lähde: HouseBeautiful 

***Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.