Myös Tshekki ryhtyy rajuihin toimenpiteisiin hätätilan vuoksi: Kieltää maahantulon 15 maan kansalaisilta koronaviruksen vuoksi – Suomi ei toistaiseksi listalla

Matkustuskielto sai pörssin syöksyyn Suomessakin – pääanalyytikko avaa, miten koronavirus iskee talouteen 7:12
USA:n asettama matkustuskielto sai pörssin syöksyyn Suomessakin – pääanalyytikko avaa, miten koronavirus iskee talouteen

Tshekki kieltää matkailijat yhteensä 15 maasta estääkseen koronaviruksen leviämisen. Maan hallitus on ilmoittanut julistaneensa 30 päivän hätätilan.

Kiellettyjen maiden listalla ovat Kiina, Etelä-Korea, Iran, Italia, Espanja, Itävalta, Saksa, Sveitsi, Ruotsi, Norja, Hollanti, Belgia, Britannia, Tanska ja Ranska.

Maan pääministerin mukaan myös Tshekin kansalaisia on kielletty matkustamasta listalla oleville riskialueille.

Trump eristi USA:n eurooppalaisilta

Varhain tänään kävi ilmi, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump eristää Yhdysvallat eurooppalaisilta. Yhdysvaltalaismedioiden mukaan hän kieltää matkustamisen Euroopasta Yhdysvaltoihin 30 vuorokauden ajaksi koronaviruksen vuoksi. 

CNN:n mukaan rajoitukset eivät koske koko Eurooppaa vaan vain Schengen-maita, joihin myös Suomi kuuluu. Maan turvallisuudesta vastaava ministeriö kertoi tiedotteessaan, että rajoitus koskee lähes kaikkia ulkomaalaisia, jotka ovat 14 päivää ennen suunniteltua saapumista oleskelleet joissakin alueen maista.

Lue myös:

    Uusimmat