Monelle suomalaiselle tutut suklaapupujussit saivat tuhotuomion – jänöt joutuvat sulatukseen

Folioon käärityt suloiset ja suklaiset jänöjussit kuuluvat monen suomalaisenkin pääsiäissuosikkeihin. Nyt Lidlissä myytävät herkkupuput ovat kirjaimellisesti tuhoon tuomittuja.

Suklaavalmistaja Lindt & Spruenglilla on jatkossa yksinoikeus valmistaa kultaiseen folioon käärittyjä suklaapupusia, sillä Sveitsin oikeus on määrännyt tuotteelle suojan kopioita vastaan. Oikeuden päätös koskettaa muun muassa Lidlin valmistamia, samankaltaisia suklaapupuja.

Zürichissä toimiva tuomioistuin määräsi saksalaisen halpakaupan lopettamaan suklaapupujen valmistamisen ja tuhoamaan jäljellä olevat varastonsa tuotetta.

Lindtin nyt tavaramerkin suojan saanut versio suklaapupusta on kyyryssä istuva jänö, joka on kääritty kultaiseen folioon ja sillä on kaulassaan punainen rusetti ja kello.

Lidlin ja Lindtin myymien suklaapupujen välillä on eroavaisuuksia, mutta oikeus katsoi, että ne on liian helppo sekoittaa toisiinsa.

Päätöksessä mainitaan myös, että Lidl voi yksinkertaisesti sulattaa jäljellä olevat pupunsa ja valmistaa suklaasta jotakin muuta.

Lindtin suklaapuput ovat olleet oikeudessa aiemminkin ja syynä ovat ennenkin olleet muiden yritysten liian samankaltaiset tuotteet. Lindt myy kultaisia suklaakaneja vuosittain kymmeniä miljoonia kappaleita.    

Nyt Lindtin klassikkotuotteella on virallisesti EUn alueella tavaramerkin suoja.

Kultaisten suklaakanien oikeustaistosta kertoi Guardian.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja